Türkiye (Son Dakika) Peynir diye uyuşturucu verdiler

Peynir diye uyuşturucu verdiler

Paylaş
Peynir diye uyuşturucu verdiler

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan 15 yaşındaki C.Ş., arkadaş ortamında başladığı uyuşturucu alışkınlığından kurtulmak için yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi

Alanya'nın Cikcilli Mahallesi'nde annesi 41 yaşındaki A.D. ile birlikte oturan 4 kardeşin en küçüğü C.Ş., yaklaşık 2 yıl önce bir eğlence merkezinde tanıştığı arkadaş grubu ortamında uyuşturucuya başladı. Bu sürede çeşitli uyuşturucu kullanan C.Ş., bataklıktan kurtulmak için tedavi görmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

"PEYNİR DİYE TANITTILAR"

Uyuşturucu yüzünden ortaokul ikinci sınıfta okulu bıraktığını anlatan C.Ş., arkadaşlarının ısrarıyla önce esrar, daha sonra uyuşturucu hap, bağımlılığının eroinle devam ettiğini belirtti. Arkadaşlarının 'peynir' diye tanıttığı maddeyi denediğini aktaran C.Ş., bunun uyuşturucu madde olduğunu daha sonra öğrendiğini kaydetti.

İlk başlarda günde bir kez kullandığı uyuşturucuyu şimdilerde 2 saatte bir kullandığını vurgulayan C.Ş., "Kurtulmak, tedavi olmak istiyorum. Nefes alamıyorum ve gittikçe kötüleşiyorum. Uyuşturucu maddeyi hala arkadaş ortamından bulmaya çalışıyorum" dedi.

Anne A. D. ise "Kızım madde bağımlısı, krize giriyor sıklıkla. Sürekli vücudu istiyor. Bulmakta güçlük çekiyor. Ben çalışmıyorum, kızım sorunlu bu maddeyi kullandığı için. Beni de kendisiyle beraber krize sokuyor. Benim de psikolojimi alt üst etti" diye dert yandı.

Haberin Devamı

"BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ DİYE BAŞLAMIŞ"

Kızının arkadaş ortamı ve aile ilgisizliği yüzünden uyuşturucuya alıştığını belirten A.D., "Zamanında ben kızımı bırakıp gittim. İkinci evliliğimi yaptım. Biraz ihmal ettim. Onu anne sevgisinden, ilgisinden, şefkatinden mahrum bıraktım. Onu ihmal ettiğim için bu durumlara düştü kızım. Arkadaş ortamında 'bir kere deneyeyim', 'bir kereden bir şey olmaz' diye başlamış" dedi.

Kızının uyuşturucu kullandığını polislerin kendisine söylemesi sonrası haberdar olduğunu anlatan A.D., sonrasında kızıyla birlikte yaşamaya başladığını belirtti. Kızıyla ilgilendiği için çalışamadığını söyleyen A.D., "Yanında destek oluyorum. Sevgimi, ilgimi vermeye çalışıyorum. Okulu 7'nci sınıfta bıraktı. Devam etmek istiyor. İnşallah devam ederiz.

Bütün devlet yetkililerine sesleniyorum. Ebeveynlere sesleniyorum. Ben haykırıyorum, içi yanan bir anneyim, çıkmazlara giren. Bana destek olsunlar" diye konuştu. Kızının ayakta tedavi edilemediğini belirten A.D., yatarak tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kızına destek verilmesini ve eski sağlığına kavuşmasını isteyen anne A.D., uyuşturucuya başlamadan 55 kilo olan C.Ş.'nin 35 kiloya kadar düştüğünü anlattı.

Haberin Devamı