Spor PFDK'dan ceza yağmuru

PFDK'dan ceza yağmuru

Paylaş
PFDK'dan ceza yağmuru

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, dün akşam yaptığı toplantıda kulüplere, yöneticilere, teknik adamlara ve futbolculara ceza yağdırdı

PFDK, Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster’in, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırılmasına karar verdi.

Ayrıca Alman teknik adama, aynı müsabakada akreditasyon kartını görünür şekilde takmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 5.000 lira para cezası da verildi.

ÜMİT ÖZAT'A 5 MAÇ CEZA

Kurul, Schuster’in yanı sıra Ankaragücü Teknik Direktörü Ümit Özat’a da Manisaspor maçında taraftara yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 5 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırılmasını kararlaştırdı.

Bu arada Ankaragücü’ne, Manisaspor maçında, Diyarbakırspor’a da Akhisar Belediyespor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi maçı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası verildi.

AYHAN, AURELIO VE TAYFUN’UN CEZALARI

PFDK, Bursaspor-Galatasaray maçında ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman’a 3 resmi müsabakadan men cezası verirken cezanın infazının çift sarı kart görmesi sebebiyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçında kırmızı kart gören Mehmet Aurelio’ya da PFDK tarafından 2 resmi müsabakadan men cezası verildi. Trabzonsporlu futbolcu Tayfun Cora da Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maçla cezalandırıldı.

POLAT’A 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ

PFDK, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’a da 21 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Kuruldan yapılan açıklamada, Bursaspor-Galatasaray karşılaşmasından sonra sportmenliğe aykırı beyanatta bulunmasından dolayı Adnan Polat’ın takdiren 21 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasına karar verildiği bildirildi.

Öte yandan, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Fenerbahçe Kulübü’ne toplam 125 bin, Beşiktaş Kulübü’ne de 67 bin 500 lira para cezası verildi.

Haberin Devamı