Bilim - Teknoloji Phil Spencer: İnsanların oyun oynamak isteyebilecekleri her yerde olmalıyız
Paylaş
Phil Spencer: İnsanların oyun oynamak isteyebilecekleri her yerde olmalıyız

Microsoft'un oyun alanındaki geleceği için cesur planları var. Bu yıl Xbox Series X'i piyasaya sürmenin yanı sıra Microsoft, yalnızca konsol pazarından çok daha büyük bir kitleye ulaşmak için oyun akışı hizmeti xCloud'u piyasaya sürüyor. Onur Binay/posta.com.tr

Microsoft yöneticisi Phil Spencer, Xbox Live'ın Xbox, PC, Nintendo Switch, iOS ve Android dahil olmak üzere tüm platformlarda aylık yaklaşık 100 milyon oyuncu ile iyi bir yerde olduğunu belirtti. Nintendo Switch'te Minecraft oynayan kişilerin, oyunu Nintendo'nun konsolunda oynamak için bir Xbox Live hesabı oluşturmaları gerekiyor. PS4 Minecraft oyuncularının Xbox Live hesabına ihtiyacı yok, ancak çapraz oynamayı kullanmak için bir hesaba sahip olmaları gerekiyor. Microsoft, Minecraft sayesinde PS4'teki en büyük yayıncılardan biri.

Haberin Devamı

Daha ileriye baktığımızda Spencer, xCloud'un Microsoft'un daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olmak için kritik olduğunu söyledi. Basitçe söylemek gerekirse, konsol pazarında bir tavan var. XCloud ile Microsoft, Xbox'ı dünyadaki milyarlarca mobil cihaza getirecek.

Spencer, “İnsanların oyun oynamak isteyebilecekleri her yerde olmalıyız. Ve xCloud stratejimiz, insanların bir Xbox oyunu oynayabilecekleri herhangi bir yerde, bunu yapabilmemizi istediğimizi sağlıyor. Konsolların baskın bir biçim olmayacağı birçok coğrafya var. Bulut ve xCloud gibi teknolojiler sayesinde bu oyunları alıp yeni oyunculara ulaştırmayı başaracağız." dedi.

Spencer, Microsoft'un xCloud desteği ile ilgili çeşitli cihaz üreticileriyle "gerçekten güçlü sohbetler" yaptığını, ancak herhangi bir isim vermediğini söyledi.

Haberin Devamı

Oyun geliştiricileri için, xCloud'a yapılan bu genişleme büyük bir sorun olabilir çünkü stüdyolar normalde olduğu gibi oyunlar geliştirebilir. Ancak teorik olarak konsol, PC'den daha büyük kitleye ulaşabilir.

xCloud şu anda beta sürümünde ve bu yıl daha sonra yayınlanması planlanıyor. Buna ek olarak, Game Pass xCloud aracılığıyla kullanılabilir. Böylece insanlar kütüphanelerinden telefonlarına oyun akışı yapabilecek. Xbox Game Pass ve xCloud hakkında daha fazla bilgi geldikçe sizlere iletmeye devam edeceğiz, takipte kalın.