Ekonomi Pide fiyatına nokta koyuldu

Pide fiyatına nokta koyuldu

Paylaş
Pide fiyatına nokta koyuldu

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili tartışmaya noktayı koydu

İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "Fırıncılar bu fiyatın üstünde satış yapamaz. Aksi takdirde 5 bin 750 TL para cezası yaptırımı uygulanacak"

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), İstanbul'da ramazan pidesi satışındaki tartışmalara son noktayı koydu. İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, "Fiyat belirleme yetkisi 5362 sayılı yasanın 62. maddesi ile İSTESOB'a verilmiştir. Yönetim kurulumuzun yaptığı toplantı sonucunda İstanbul'da 400 gr pidenin 1.5 TL, 600 gr pidenin 2,25 TL'den satılmasına karar verildi. 2008 fiyatını aynen uygulayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz, "Bu tavan fiyatı. Bunun üzerinde pide satamazlar. Belediyeler bunun kontrolünü yapacaklar. Bizim denetim ekiplerimiz de çalışacak. Taviz verilmeyecek. Meslekten mene kadar, kapatma cezası ve 5 bin 750 TL'ye kadar her türlü ceza uygulanacak" diye konuştu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun 300 gram pidenin fiyatını 1 TL olarak belirledikleri yönündeki açıklamaya sert tepki gösteren İstanbul Fırıncılar Odası, "300 gram pideyi İstanbul'da 1,5 TL'ye satacağız" demişti.

İSTESOB'un kararıyla ramazan pidesindeki fiyat tarıtşmalarına son nokta konulmuş oldu.