Cumartesi Postası Piknik keyfi için en iyi 10!

Piknik keyfi için en iyi 10!

Paylaş
Piknik keyfi için en iyi 10!

İlkbahar geldi. Cıvıldayan kuşlar, uçuşan kelebekler, rengarenk çiçekler dört bir yanımızı sardı. Şimdi mis gibi bahar havasında piknik yapmanın tam zamanı

Cumartesi Postası Jürisi, piknik yapabileceğiniz en güzel 10 yeri sizin için seçti.

Haberin Devamı

Çocukları da alın ve dostlarınızla hem midenizi şenlendirin, hem de doğada kafanızı dinleyin.

Hazırlayan Bekir Saçar

Belgrad Ormanı - İstanbul

Ormanın içinde yer alan Ayvat Bendi, Bentler, Binbaşı Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Fatih Çeşmesi, Irmak, Kirazlıbent, Kömürcübent, Kurt Kemeri, Mehmet Akif Ersoy ve Neşet Suyu piknik yapabileceğiniz bölgeler.

Demircili Köyü – İzmir

Urla-Demircili Köyü, yeşil ve mavinin arasına sıkışmış küçük bir köy. Ege Bölgesi’nin en çok tüketilen meyve ve sebzeleri burada üretiliyor. Köyde, çocuk oyun alanları ve doğa sporları tesisleri var.

Ağva - İstanbul

Jürimizin hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlere bir diğer önerisi de Ağva. İstanbul’un Şile ilçesine bağlı bu şirin belde hem günübirlikçiler için hem de hafta sonu konaklamalı bir yer arayanlar için ideal.

Haberin Devamı

Kocayayla – Bursa

Bursa’nın güzel piknik alanı. 400 bin metrekare orman alanına sahip yayla, çadır kampı ve karavan için çok elverişli. Suuçtu Şelalesi, Botanik Park, Kirazlıyayla görülmesi gereken diğer mesire yerleri.

Maçka Demokrasi Parkı – İstanbul

Nişantaşı, Beşiktaş, Gümüşsuyu ve Cihangir sakinlerinin buluşma noktası. Piknik sepetini kapan soluğu burada alıyor. Köpek sahiplerinin de tercih ettiği parka metroyla da gidebilirsiniz.

Fidanlık Orman İçi – Eskişehir

Kent merkezine 7 km. uzaklıkta bulunan Orman Fidanlığı, Karacaşehir Köyü ve Porsuk Çayı’nın hemen yanında. Karacaşehir Kalesi’ne de komşu olan piknik yerine toplu taşıma araçlarıyla da gidilebiliyor.

Büyükada- İstanbul

Dilburnu piknik yapmak isteyenler için ideal bir adres. Burada hem denize girebilir hem de piknik alanında yer alan restoran, kafe, çocuk oyun alanlarından yararlanabilirsiniz. Mangal yapmak serbest.

Sorgun Mesire Yeri – Ankara

Güdül ilçesi, Sorgun Köyü yöresinde bulunan orman alanı ve içerisindeki gölet, başkentin doğal zenginliklerinden biri. Piknik yerinde bulunan kır gazinosu emrinize amade.

Maşukiye Köyü – İzmit

Su ve kuş sesleri eşliğinde hem yürüyüş hem de piknik yapmak isteyenlere önerimiz Sapanca Gölü kıyısı ve Kartepe’nin eteklerindeki Maşukiye Köyü olacak. Aygır Deresi kenarında muhteşem restoranlar var.

Haberin Devamı

Özgürlük Parkı - İstanbul

Yemyeşil ağaç ve çimenleri, masmavi süs havuzları ile Kadıköy’ün akciğeri gibi. Parkta piknik alanları dışında koşu parkuru, basketbol, futbol sahası, buz pateni ve tenis kortu var.