Gündem Pioneering Spirit gemisi İstanbul Boğazı'ndan 6,5 saatte geçti

Pioneering Spirit gemisi İstanbul Boğazı'ndan 6,5 saatte geçti

Paylaş
Pioneering Spirit gemisi İstanbul Boğazı'ndan 6,5 saatte geçti

İstanbul Boğazı'ndan vapur geçişlerine sabah saatlerinde izin verilmedi. Sebebi ise Boğaz'dan geçen dev boru döşeme gemisiydi. Boğazı’ndan geçişini yaklaşık 6,5 saatte tamamlayan  "Pioneering Spirit" adlı dev gemi Karadeniz’e açıldı

Rusya'dan Türkiye'ye direkt doğalgaz akışını sağlayacak Türk Akımı gaz boru hattı inşaatında çalışacak olan 444 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki boru döşeme gemisi "Pioneering Spirit" İstanbul Boğazı'ndan geçti.



Geçişini 6,5 saatte tamamlayan dev gemi, buradan Karadeniz'e açıldı.

Geminin İstanbul Boğazı’ndan geçişi nedeniyle sabah saatlerinde tüm vapur seferleri iptal edilirken, 4 Kıyı Emniyeti gemisi de geçişe eşlik etti.

"SUADA'NIN YERİNE YENİSİ GELMİŞ!"


Geminin geçişi sosyal medyanın da gündemindeydi. Geçtiğimiz hafta İstanbul Boğazı'ndaki Suada, kaçak yapılar yüzünden yıkılmıştı. Dev geminin geçisi sırasında havadan çekilen görüntüler Suada'yı anımsatınca @yusufcevahir isimli Twitter kullanıcısı aşağıdaki karşılaştırmayı paylaştı:





Malta bayraklı geminin, Rusya’nın Anapa Limanı’na 2 Haziran’da ulaşması bekleniyor.

​Geminin döşeyeceği gaz boruları, Karadeniz altından 900 kilometre boyunca ilerleyerek Trakya kıyısında Türkiye’ye ulaşacak



DÜN DE ÇANAKKALE BOĞAZI KAPATILMIŞTI


Aynı gemi dün sabah saatlerinde de Çanakkale Boğazı'ndan geçmiş; güvenlik önlemleri kapsamında çift yönlü olarak boğaz trafiğe kapatılmıştı. Saat 09.20'de boğazın en dar yeri Çimenlik Kalesi ile Kilitbahir önlerine gelen "Pioneering Spirit"e, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait "Kurtarma-4", "Kurtarma-9", "Kurtarma-10" römorkörleri ile "Kıyı Emniyeti-2" ve "Kıyı Emniyeti-4" botları eşlik etmişti.


445 metrelik Malta gemisi Çanakkale Boğazı'ndan geçti