Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniyenin tadını aratmayacak pişmaniye kurabiye tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için pişmaniye kurabiye tarifi arıyorsanız "Pişmaniye kurabiye tarifi, pişmaniye kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

12 Haziran 2020, Cuma 18:33 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

5 çaylarının vazgeçilmezi haline gelecek pişmaniye kurabiye tarifi, pratik bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için pişmaniye kurabiye tarifi arıyor ya da pişmaniye kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Pişmaniye kurabiye tarifi, pişmaniye kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Pişmaniye kurabiye tarifi

Pişmaniye kurabiye malzemeleri

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 bardak Hindistan cevizi
  • 3 kaşık pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3,5 bardak un

Üzeri için:

  • 1 bardak kadar pudra şekeri
  • 1 bardak kadar Hindistan cevizi

Pişmaniye kurabiye yapılışı

Margarin, Hindistan cevizi, pudra şekeri ve sıvı yağı derin bir kabın içerisinde krema gibi olana kadar karıştırın. Az az un ilave edin ve yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parça koparıp, yuvarlayın. Şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serili tepsiye pişmaniye kurabiye toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında altı kızarana kadar pişirin. Derin bir tabağa pudra şekeri ve Hindistan cevizini koyup karıştırın. Kurabiyelerin üzeri kızarmadan fırından alın. Soğumadan bu karışıma bulayın. Ardından tekrar tepsiye dizin ve iyice soğuyunca servis edin.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem?' diyenlere günün menüsü (12 Mayıs 2021)