Gündem Pişmanlığı 1.5 yıl sürdü

Pişmanlığı 1.5 yıl sürdü

Paylaş
Pişmanlığı 1.5 yıl sürdü

Ankara'da akrabasının düğününde dayısının oğluyla dans eden eşini dövdükten sonra tecavüz eden İstikbal Yetkin, "pişmanım" deyince serbest kaldı. Ancak 1.5 yıl sonra eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdü

Ankara'da yaşayan Ayşe Paşalı (42), 2006 yılında eşi istikbal Yetkin'den (45) boşanmak için dava açtı ancak aile büyüklerinin araya girmesi üzerine davadan vazgeçti.

ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ VE TECAVÜZ ETTİ

İstikbal Yetkin, Mart 2009'da bir akraba düğününe giden eşi Ayşe Paşalı'ın, dayısının oğluyla dans etmesine çok kızdı. Eşini öldüresiye döven Yetkin, kanlar içinde kalan kadına bir de tecavüz etti.

Yetkin "cinsel saldırı" suçuyla çıktığı mahkemede "Eşimi çok seviyorum, pişmanım" deyince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çift Haziran 2010'da da boşandı. Yetkin, 2 ay önce yine kapısına dayandığı Paşalı'yı bıçak zoruyla kaçırıp ıssız bir yere götürdü.

"BENİ EVE AL YOKSA ÖLDÜRÜRÜM"

3 çocuk annesi eski eşini yalvarması üzerine öldürmekten vazgeçen İstikbal Yetkin'in, daha sonra da "Seninle yeniden bir araya gelmek istiyorum. Yoksa seni öldürürüm" diyerek tehdit ettiği cevap alamayınca da yine evin kapısına 2 arkadaşıyla giderek "Beni eve al, yoksa öldürürüm" diye bağırdığı öğrenildi.

Paşalı, kızının "Babam 2 kişiyle birlikte seni bekliyor, sakın eve gelme" diye telefonla araması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Paşalı "Hepimizin hayatı tehlikede" diye dilekçe verdi.

'KORUMA' TALEBİ REDDEDİLDİ

Savcılık ise Yetkin'i gözaltına almadı; sadece Paşalı'yı evine polis otosuyla gönderdi. Ayşe Paşalı bu kez de avukatı Elif Kabadayı Tatar aracılığıyla mahkemeye başvurarak "koruma" talebinde bulundu.

Mahkeme, aralarında evlilik birliği kalmadığı gerekçesiyle bunu reddetti. Bu gelişmeler yaşanırken 7 Aralık'ta Yeni Etlik Caddesi'nin köşesinde bekleyen İstikbal Yetkin, eski eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Bir arkadaşının evine saklanan zanlı, arkadaşının polisi araması üzerine yakalandıktan sonra tutuklandı.