Türkiye (Son Dakika) Pitbull dehşeti!

Pitbull dehşeti!

Paylaş
Pitbull dehşeti!

Çanakkale'de sahibinin gezdirdiği pitbull cinsi köpek, önce 6 yaşındaki Derya Demirbaş'ı bacağından ısırdı, daha sonra da aşısının olup olmadığını sahibine sormak için yanlarına gittiği sırada baba Burhan Demirbaş'ı da topuğundan ısırıp yaraladı

Atatürk Caddesi'nde pide ve börek salonu işleten Burhan Demirbaş'ın eşi Nigar Demirbaş, dükkanlarının önünü temizlediği sırada, yanında bulunan 6 yaşındaki kızları Derya Demirbaş'ı, yanlarından geçen ve sahibinin gezdirdiği ileri sürülen pitbull cinsi köpek sağ bacağının diz altından hafif şekilde ısırdı. Korkuya kapılan minik kız çığlık atınca ayağını bırakan köpek sahibi S.Y. ile yoluna devam etti.

Bu sırada işyerinden çıkan baba Burhan Demirbaş (40), arkasından gittiği S.Y.'yi durdurarak köpeğin aşısı olup olmadığını sordu ve sağlık ekipleri gelene kadar kendisinin de beklemesini istedi. Arkasını dönüp dükkanına doğru yol aldığı sırada sahibinin elindeki ipe bağlı pitbull, Burhan Demirbaş'ı sağ ayak topuğundan yakaladı. Talihsiz adam yaklaşık 5 dakika uğraşının ardından köpeğin ağzından ayağını kurtarabildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Burhan Demirbaş ve kızını ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

"HAYVAN BARINAĞINA GÖTÜRÜLDÜ"

Haberin Devamı

Bu sırada köpeği ile olay yerinden uzaklaşan S.Y.'yi çevredekilerin haber vermesi üzerine polis, yaklaşık 400 metre ileride Arap İbrahim Paşa Caddesi'nde durdurdu. Belediye ekiplerinin gelip köpeği teslim alana kadar beklemesini istedikleri S.Y., polisle tartıştıktan sonra yoluna devam ederek uzaklaştı. Bunun üzerine polis, köpeğin sahibi hakkında yasal işlem başlatarak olayı savcılığa intikal ettirdi. Köpek ise yaklaşık iki saat sonra belediye ekiplerince polisin verdiği adresten alınarak hayvan barınağına götürüldü.


"YOKSA YİNE DE BIRAKMAYACAKTI"

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavileri yapılan Derya Demirbaş'ın bacağında sıyrık olduğu belirlenirken, topuğu parçalanan baba Burhan Demirbaş ise gerekli müdahaleden sonra taburcu edildi. Köpeğin sahibinden şikayetçi olduğunu belirten Demirbaş, topuğundan yakaladıktan sonra köpeği iki kişinin zapt etmeye güçlerinin yetmediğini dile getirip, "Köpek ayağımı bir türlü bırakmadı. 5- 6 dakika mücadele ettim yine de bırakmadı. Etim parçalandı ancak o şekilde bıraktı. Yoksa yine de bırakmayacaktı. Kızımı da beni de ısırdı. Bu köpeklerin böyle gezdirilmesine bir son verilmeli. Bizim başımıza geldi, başkasının başına gelmesin. Bu bir vahşet, hayvan haklarıyla falan hiçbir alakası yok. Hayvan beslemek böyle olmaz ve kaldırımda da bir sürü insanın içinde o köpek gezdirilmez" dedi.

Haberin Devamı

Minik Derya ise talihsiz olay sonrası annesiyle dükkanlarına giderek üzerindeki korkuyu atmaya çalıştı. Anne Nigar Demirbaş, köpeğin kızının kolunu bacağını parçalayabileceğinden çok korktuğunu, pitbull cinsi köpeklerinin sokaklarda gezdirilmemesini istedi.