Gündem Piyango gibi organ nakli

Piyango gibi organ nakli

Paylaş
Piyango gibi organ nakli

11 yıldır böbrek yetmezliği çeken 65 yaşındaki hasta, trafik kazasında ölen bir gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu

Gaziantep'te 11 yıldır böbrek yetmezliği çeken 65 yaşındaki Naim Bahçecioğlu, trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesi tarafından bağışlanan böbreğin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Böbrek naklini gerçekleştiren Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Necmettin Güvence, "Bağışlanan organ hastamıza 6’da 6, yani tam uyum gösterdi. Nadir görülen bir durum. Bu bir piyangodur ve hastamıza isabet etmiştir. Hastamızın sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşarken, organ bağışlayan aileye minnet duygularımızı sunuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Antakya’dan gelip Gaziantep’te şifa bulan Naim Bahçecioğlu ise 5 yıldır haftanın 3 günü 4’er saat boyunca diyalize bağlandığını, çektiği sıkıntılardan artık kurtulduğunu için sevinçliydi.

Üç çocuk babası Naim Bahçecioğlu ise "Çocuklarım böbreklerini vermek istediler, ancak hepsinin ailesi olduğu için kıyamadım, istemedim. Çok şükür Allah bugünleri gösterdi. Artık diyaliz yok. Böbreği veren aileye çok teşekkür ederim, beni hayata bağlayan gence dua ediyorum" diye mutluluğunu dile getirdi.

Operasyon boyunca eşinin yanından hiç ayrılmayan 65 yaşındaki Haciba Bahçecioğlu ise "Eşim diyalize girdiği dönemde çok sıkıntılar yaşadı. Bugünleri görebilmek için çok bekledik. Şükürler olsun" diyerek organ naklini gerçekleştiren ekibe teşekkür etti.

Haberin Devamı

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı ve Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ise organ nakli merkezinin yalnız Gaziantep için değil, bölge için de umut olduğuna dikkati çekerek, "Her nakille mutluluğumuz artıyor. Verdiğimiz kaliteli sağlık hizmetinin yerini bulmasından dolayı gururluyuz" diye konuştu.

DHA