Anamur Piyano kursuna yoğun ilgi

Piyano kursuna yoğun ilgi

Paylaş
Piyano kursuna yoğun ilgi

Piyano kursuna yoğun ilgi

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi Bale Okulu’nda faaliyetlerini sürdüren piyano kursu yoğun ilgi görüyor.
Mezitli Belediyesi Sanatevi Eğitmeni Muharrem Karagöz tarafından verilen kursta 100’e yakın öğrenci piyano çalmayı öğreniyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan ile birlikte sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, öğrencilerin derslerine katıldı. Aldıkları eğitimle yeteneklerini sergileyen sevimli çocuklar, Atatürk’ün en sevdiği şarkıları çalarak, büyük beğeni kazandı. Daha sonra Nazım Hikmet'tin ‘Yaşamaya Dair’ şiirini okuyan Emekli Öğretmen Ali Diyaroğlu, salonda bulunanları hüzünlendirdi. Ders sonrası sevimli çocuklarla sohbet eden Başkan Tarhan, önümüzdeki günlerde çocuklara kültür gezisi düzenleyeceği müjdesini verdi.
Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ailelerin çocuklarını belediyenin deneyimli eğitmenleri eşliğinde gerçekleşen kurslara göndermelerini isteyerek, "Geleceğimizin aydınlık yüzü olan çocuklarımızı ve gençlerimizi hem ruhsal hem de fiziki anlamda çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Bunun da en önemli yolu kültür, sanat ve spordan geçiyor. Çocuklarımızın yarınlarda Türkiye’de ve dünyada söz sahibi olmalarını istiyorsak kültür, sanat ve spora yönlendirmeliyiz. Bu anlamda anne ve babaların çocukları için belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki çeşitli kurslarımızdan yararlanmalarını diliyorum. Bugün burada Muharrem hocamızın Piyano Kursunu ziyaret ederek, çocuklarımızın gözlerinin ışıl ışıl parladığını görüyorum. Buda beni oldukça mutlu etti. İlçemizde çeşitli branşlarda kurslarımız var ve ilçemizde yaşayan çocuklarımızın bu kurslarımızdan faydalanmalarını istiyorum. Anne ve babalar, mutlaka sanat evlerimizi ziyaret etsinler ve çocuklarımıza sanatla uğraşmaları için fırsat versinler" dedi.
Mezitli Belediyesi’nin çocuklar ve gençlere yönelik açtığı kurslarda birbirinden farklı birçok enstrüman öğrenmeleri konusunda fırsatlar sağladığını belirten sanat evi eğitmeni Karagöz, "Ailelerin çocuklarını mutlaka bir sanatla buluşturmaları gerekiyor. Sadece okula göndermek, birlikte zaman geçirmek ve büyütmek yeterli olmuyor. Çocuklarımızın kültür, sanat ve sporla da tanışması gerekiyor. Sanatla uğraşan çocuklar diğer çocuklardan daha farklı oluyorlar. Müzikle ruhunu besliyorlar ve özgüvenleri daha yüksek oluyor. Bizler de kurslarımıza katılan çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz arasında çok başarılı olan çocuklarımız var. Birçoğunu konservatuara gönderdik. Bu da bizim için gurur verici bir durum. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere desteğini esirgemeyen Başkanımız Neşet Tarhan’a ve öğrenci velilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı