Türkiye (Son Dakika) Piyasa değeri 2 milyon TL olan tarihi eserleri satmaya çalışan kaçakçılar yakalandı

Piyasa değeri 2 milyon TL olan tarihi eserleri satmaya çalışan kaçakçılar yakalandı

Paylaş
Piyasa değeri 2 milyon TL olan tarihi eserleri satmaya çalışan kaçakçılar yakalandı

İzmir’in Selçuk İlçesi’nde, piyasa değeri 2 milyon TL olan tarihi eserleri satmaya çalışan 2 kişi yakalandı

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, İsabey Mahallesi Kalealtı Mevkii’nde bir kişinin fotoğraflarını gösterdiği tarihi eserleri satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.

43 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan teknik takip sonucunda tarihi eserleri satmaya çalışan kişinin Sefer Dişli olduğu belirlendi. Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Dişli’nin üzerinde, Bizans Roma Dönemi’ne ait Demeter Bahar Tanrısı heykelinin başı, yine aynı döneme ait 11 parça altın para ile mühür ve bu eserlerin bulunduğu 10 fotoğraf ele geçirildi. Fotoğraflarda yapılan inceleme sonrasında Sefer Dişli’nin evinde yapılan aramada ise 43 parça tarihi eser daha ele geçirildi.



ELE GEÇİRİLEN TARİHİ ESERLER MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLDİ

Gözaltına alınan Dişli’nin ifadesi doğrultusunda düzenlenen baskında fotoğrafları çektiği tespit edilen Mustafa Akar’ın evinde 26 taş eser, 20 sikke, yer ölçüm cihazı, mercek pusula, dedektör ve kazı malzemeleri ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler Efes Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, gözaltına alınan Sefer Dişli ve Mustafa Akar’ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı