Yaşam Pizza ile bağımlılıktan kurtuluyorlar

Pizza ile bağımlılıktan kurtuluyorlar

Paylaş
Pizza ile bağımlılıktan kurtuluyorlar

İtalya'daki Sp.accio isimli bir pizza restoranı uyuşturucu bağımlıların derdine çare oluyor. Corina bölgesindeki rehabilitasyon merkezi Comunita di San Patrignano'ya ait pizzacıda bağımlılar tekrar topluma kazandırılıyor

Corina'daki 1978 yılından beri faaliyet gösteren Comunita di San Patnignano isimli rehabilitasyon merkezi uyuşturucu bağımlılarını tedavi konusunda uzman. Merkezin son zamanlarda en çok dikkat çeken tedavi noktası ise 2008 yılında açılan ve bağımlıların hünerlerini gösterdiği Sp.accio isimli pizzacı.

'PROFESYONEL PİZZACILIK EĞİTİMİ SAYESİNDE 200 KİŞİ TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILDI'

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Sp.accio Müdürü Giuseppe Morgese "Şimdiye kadar restoranımızda aldıkları profesyonel pizzacılık eğitimi sayesinde 200 kişi topluma yeniden kazandırıldı. Sp.accio'nun açılma nedeni rehabilitasyon merkezimizdeki insanlara yemek sektöründe eğitim imkânı tanımaktı. Tedavi sürecinin tamamlanmasından sonra kişinin yeniden topluma kazandırılması en hassas konulardan biri" ifadelerini kullandı.



Bu fikri de merkezde tedavi olan pizza sever Naples isimli bir genç tarafından ortaya atıldığını belirten Morgese, halkın da duruma son derece sıcak yaklaştığını belirtti.

‘TOPLUMLA TEMAS HALİNDEYİM'

Restoranda çalışan ve rehabilitasyon sürecinden geçen 29 yaşındaki Stefano Folco "Tedavi sürecimi Sp.accio ekibiyle tamamlamak istedim zira dünya mutfağı ilgimi çekiyor. Burada bir ekiple çalışmak ve toplumla temas halinde olmak hoşuma gidiyor" dedi.



‘Hastaların' yaptığı pizzalar da Gastronauta sitesinde yapılan oylama sonucu ülkenin en iyi pizzaları olarak seçildi.

Sputnik

Haberin Devamı