Gündem PKK bombacısı yakalandı

PKK bombacısı yakalandı

Paylaş
PKK bombacısı yakalandı

Diyarbakır Lice'de, çok sayıda olayda bomba düzenekleri hazırladığı ileri sürülen bir kişi yakalandı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği operasyonla aralarında İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına bombalı saldırı ile Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik bombalı intihar saldırılarının da bulunduğu bir çok eylemin talimatını verip, patlayıcıları temin ettiği belirtilen PKK'lı terörist Hüseyin A., yakalandı.

Teröristle birlikte 23 kilo 750 gram da esrar ele geçirildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı yaptığı istihbarat çalışmasında, Hüseyin A., adlı teröristin Irak'ın kuzeyi ile bağlantılı olarak çalıştığını ve el yapımı patlayıcı düzeneklerini hazırlayıp, sevk ettiren, eylem talimatlarını veren, PKK ile bağlantılı şekilde kırsal alan ile büyük şehirler arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine eden, teröristlerden aldığı patlayıcı maddeleri büyükşehirler ve metropollere aktarın kişi olduğunu tespit etti.

ESRARLA YAKALANDI

Jandarma ekipleri, terörist Hüseyin A'yı takibe alıp, Lice İlçesi Yamaçlı Köyü'nde gizlendiği eve 21 Aralık günü saat 05.30'da operasyon düzenledi. Operasyon Hüseyin A., ele geçirildi.

Teröristle birlikte, başka bir kişinin adına düzenlenmiş şahsın fotoğrafının bulunduğu 1 adet sahte nüfus cüzdanı, ticari taşıt kullanma belgesi, 7 aet kartvizit, üzerinde cep telefonu numaraları yazılı bulunan muhtelif dokümanlar ile 23 kilo 750 gram kubar esrar ele geçirildi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Şahsın, bölücü terör örgütünün kırsal alan ile büyükşehir/metropol iller arasındaki bombalama faaliyetlerini koordine ve sevk aşamasında, finansal desteği uyuşturucu madde üzerinden sağladığı ayrıca dikkat çekicidir" denildi.

EYLEMLERİ

-İstanbul-Halkalı'da İl Jandarma Komutanlığı servis aracına yapılan eylem,
- İstanbul, Taksim'de çevik kuvvet polislerine yönelik yapılan intihar eylemi,
-Gaziantep merkezde polis otosuna yönelik yapılan eylem,
- Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 'Zerdeşt' kod adlı Abuzer Doymaz tarafından yapılan bombalı eylem
- Zerdeşt kod adlı Abuzer Doymaz'ın İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındakiken yakalanması
- Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 'Dr. Orhan' kod adlı Hüseyin Barsak'ın araca yerleştirilmiş el yapımı uzaktan komutalı düzenekli patlayıcı madde ile yakalanması,
- Diyarbakır'ın Silvan İlçesi yolunda kamyon kasasında uyuşturucu madde ile birlikte Antalya'ya sevk edilen el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması.
- Malatya, Battalgazi Tren İstasyonun da 7.750 gram el yapımı patlayıcı maddenin yakalanması

Yakalanan terörist Hüseyin A, jandarmadaki soruşturmasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanıp, cezaevine konuldu.

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR (DHA)