Siyaset 'PKK derhal elini tetikten çekmeli'
Paylaş
'PKK derhal elini tetikten çekmeli'

Selahattin Demirtaş, PKK'ya ve Hükümet'e seslendi ve ''PKK derhal elini tetikten çekmeli. Hükümet, bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.'' dedi

HDP Eş Genel Bşkanı Selahattin Demirtaş Van’da yaptığı konuşmada, PKK’ya ve Hükümet’e seslendi ve “PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş ateşkese uyacağını ilan etmeli. Hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir.” dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer34060","34060","201508","34060-344206.jpg","1", "0","Selahattin Demirtaş açıklama yaptı");


İşte Demirtaş'ın sözlerinden satır başları:

'Barış Mitingi' için gittiği Van'da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, silahların karşılıklı susması ve müzakereye başlanması için çalışılması gerektiğini belirtti. Demirtaş "HDP olarak müzakerelerin yürütülmesini savunuyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

Bugün çağrı yapıyoruz, iki tarafa da çağrı yapıyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, tahkim edilmiş karşılıklı ateşkese uyacağını ilan etmelidir. Hükümet derhal askeri operasyon seçeneğini, güvenlik seçeneğini bir kenara bırakmalı ve müzakere, görüşme, diyalog için hazır olduğunu ilan etmeli, ifade etmelidir. Bütün toplumun en güçlü beklentisi budur.

PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ


Van’da Musa Anter Parkı’nda yapılan mitinge katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş barışta ısrarcı olduklarını söyledi. Barışın el ele vererek başarılacağını belirten Demirtaş, 7 Haziran’da kardeşlik, barış adına büyük bir zafer kazandıklarını söyledi. Demirtaş,"7 Haziran’da hangi zorluklarla seçim kampanyası yürüttüğümüzü unutmadık. Seçim kampanyası boyunca anayasayı ihlal ettiler. Seçim adaletini çiğnediler, YSK kararlarını çiğnediler. Devletin Cumhurbaşkanlığı imkanlarıyla bize karşı seçim kampanyası yürüttüler. Her türlü saldırılarla partimizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Bununla yetinmediler, binalarımızı havaya uçurdular. 176 yerde parti binalarımıza saldırdılar. Diyarbakır’da büyük bir katliam girişimi yaptılar ve kardeşlerimizi yaraladılar. Biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz dedik ve çıktık kardeşlik mesajlar verdik. ’HDP savaş istiyor, savaşı kışkırtıyor’ diyenlere sesleniyorum. Benim arkadaşlarım gözümün önünde parçalanmış cenazeleri miting alanından götürüldü. Ben o görüntüleri bağrıma bastım çıkıp kardeşlik mesajları verdim. Aynı görüntü sizin başınıza gelse ülkeyi savaş alanına çevirirdiniz" dedi.

BİZDEN ÖCALAN’I KANDIRMAMIZI İSTEDİLER

HDP’nin yüzde 13 oy almasının ardından hükümetin ülkeyi savaş alanına çevirdiğine dikkat çeken Demirtaş, "Bundan sonra sürecin filmini çekerler dediler. Dolmabahçe’deki masayı bunlar devirmediler mi? Taraflar yoktur, Kürt sorunu bitmiştir diyen kim? Ülkenin Cumhurbaşkanı. Bundan sonra görüşme olmayacak, ki dedi.

HDP’NİN İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜNDEN KORKTULAR


HDP Türkiye’nin tamamının gönlünde taht kurduğunu belirten Demirtaş,"HDP etrafında dayanışma mesajları Türkiye’nin her yerinden geliyor. HDP iktidara doğru yürüyüşünden korktukları için bir savaş başlattılar. Bu kanı HDP’nin üzerine sıçratmaya çalışıyorlar. Bugün askerimizin ve YPJ’linin ailesini ziyarete gittim. İkisi de bizim evladımız. Bütün gençlerin kanını HDP’nin üzerine sıçratmaya çalışanlar. Siz boğazınıza kadar değil alnınıza kadar kana bulanmışsınız. O kadar heyecanlılar ki bu günlerde onlara yakın gazeteciler utanmadan sıkılmadan itiraf ediyorlar. Oylarımız arttı, ama tam değil. Yeni cenazeler yetmiyor biraz daha gençlerin tabutlarda taşınma görüntülerine ihtiyaçları varmış. Savaştan beslenenler, günlerdir HDP olarak çağrı yaparken sessiz kalanlardır. Silahlar sussun diyorlar ama son terörist kalana kadar devam edeceğiz diyorlar" diye konuştu.

POLİSİN, ASKERİN, GERİLLANIN ANNESİNİN ELİ YÜREĞİNDE

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı annelerin ellerinin yüreklerinde olduğunu da belirten Demirtaş, "Bizim ne hakkımız var onlara bu acıları çektirmeye. Hepsi gece uykusuz. Çünkü üniforması ne olursa olsun hepsi ana baba evladı. Siyasetçilerin bunlar üzerinden kendi koltuklarını düşünmesi alçaklığın en büyüğüdür. Koltuklarınız, makamınız mevkiniz batsın ama tek bir insan ölmesin. Bilsek bu ülkeye barış gelecek, çözüm olacak biz seçime bile girmeyiz. Bizim için barış özgürlük daha önemlidir. Biz sizin gibi koltukları uğruna haysiyetlerini pazarlayanlardan değiliz. Koltukları uğruna halkın geleceğini felakete sürükleyecek kadar ucuz siyaset yapacak parti değiliz. Halkımız için kurulmuş bir partiyiz. Milletvekilimiz olur, olmaz fark etmez. Bu mücadele halkın içinde başladı. Suriye’de çılgın hükümet halkın itirazlarına bombalarla cevap verdi. 5 gün sonra Halep’te, Şam’da Humus’da her yerde iç savaş başlamış, Suriye yaşanamayacak topraklara dönüştü. Zannediyorlar ki bu durumda birileri kazanıyor. Ama bütün ülke kaybeder. Bu nedenle silahlar susmalı. İmralı’da kurulan müzakere masası halkın barış umududur" dedi.

DEMİRTAŞ’TAN ERKEN SEÇİM SİNYALİ

Barışa inanan herkesimin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Demirtaş, "Herkes bulunduğu yerden savaş istemiyoruz biz size savaş yaptırmayacağız derse, iki günde bu ülkeye barış gelir. Bu çocuklarımızın ölümünü durdururuz. Barışa dair asla umudunuzu yitirmeyin. Bu savaş bir gün son bulacak. Ne kadar barışta ısrarcı olursak o kadar gençlerimizi ölümden kurtaracağız. Savaşın ki dedi.

BARIŞ GÜVERCİNLERİ UÇURULDU

Konuşmaların ardından Demirtaş ve beraberindekiler barış güvercini uçurdu. Demirtaş, miting sonrası iş adamları ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı