Siyaset PKK, eylemsizlik kararını sonlandırdı
Paylaş
PKK, eylemsizlik kararını sonlandırdı

Terör örgütü PKK, Ankara katliamının gerçekleştiği 10 Ekim günü ilan ettiği tek taraflı çatışmasızlık kararını, son dönemdeki askeri operasyonları gerekçe göstererek sonlandırdığını açıkladı

Terör örgütü PKK, Ankara katliamının gerçekleştiği 10 Ekim günü ilan ettiği tek taraflı çatışmasızlık kararını, son dönemdeki askeri operasyonları gerekçe göstererek sonlandırdığını açıkladı.

Haberin Devamı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı imzasıyla yapılan açıklamada, “Tek taraflı eylemsizlik AKP’nin savaş politikası ve gerçekleşen bu saldırılarla son bulmuştur. Bu ortamda tek taraflı eylemsizliğin bir anlamı yoktur” denildi.

AKP’nin seçimden sonra da bir savaş hükümeti olacağını ortaya koyduğu savunulan açıklamada, “Kuşkusuz HDP, Türkiye’deki bazı çevreler, yine dış güçler bir çatışmasızlık ortamı istemektedirler. Bu çağrılara her zaman anlam verdik. Çift taraflı bir ateşkese hazır olduğumuzu her zaman ortaya koyduk. Ancak AKP’nin mevcut politikaları ortamında eylemsizliği sürdürmek mümkün olmadığı gibi, bu politikalar ortamında bir çatışmasızlığın sağlanması da mümkün değildi” ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Müzakere temelli çözüme dayanan bir çatışmasızlık durumunu arzulayan çevrelerin harekete geçmesi ve AKP’nin politikalarını değiştirmeyi sağlaması gerektiği vurgulanan belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Bize yönelik çağrılar yapılmakta, ama Türkiye’nin demokratikleştirilmesi ve Kürt sorununun çözümü için ciddi bir tutum ve mücadele ortaya konulmamaktadır. Tek taraflı gerçekleşen bu çağrıların mevcut ortamda bir anlamı olmadığı gibi bir sonuç vermediği de görülmüştür.”