Gündem PKK Şırnak'ta işçilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

PKK Şırnak'ta işçilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
PKK Şırnak'ta işçilere saldırdı: Ölü ve yaralılar var

Şırnak'ın Uludere ilçesi Ortasu köyü Beyaztepe üs bölgesinde yol yapım çalışmasında çalışan işçilere PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilk bilgilere göre, 2 işçi hayatını kaybetti, 4 işçi yaralandı. Kaçırılan işçilerin de olduğu ileri sürülen bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Öte yandan Şırnak Valiliği ise, 1 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İşte o açıklama...

Şırnak Valiliği, PKK terör örgütü mensuplarının Şırnak-Van karayolu şantiyesini basarak, bir şantiye çalışını şehit ettiği, 1 çalışanını yaraladığı saldırı ile ilgili yaçılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: "Yeni Van yolu şantiyesine bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen ve bir şantiye çalışanımızın şehit olduğu saldırı sonrası bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla başlatılan operasyonda, 3 bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Yapılan aramada; 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 8 AK-47 Kalaşnikof şarjörü, 1 RPG-7 roketatar, 1 roket, 4 el bombası, 1 el telsizi, 1 aksiyon kamerası, 3 şemsiye ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir."