Gündem PKK yöneticisi çatışmada öldürüldü

PKK yöneticisi çatışmada öldürüldü

Paylaş
PKK yöneticisi çatışmada öldürüldü

Mardin Nusaybin' de bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, çatışmada bir üst düzey PKK'lının öldürüldüğünü söyledi

Mardin’in Nusaybin İlçesi Selahaddini Eyyubi Mahallesi’nde ihbar üzerine bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı.

Haberin Devamı

Sakarya Caddesi’nde bulunan ve PKK’lıların bulunduğu ileri sürülen 3 katlı bir eve bugün saat 14.00 sıralarında terörle mücadele şubesi ekipleri ve özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi.

Baskın sırasında çatışma çıkarken, çatışmada el bombaları ile uzun namlulu silahların kullanıldığı belirtildi. Polis bölgeye kimseyi yaklaştırmazken, çevrede toplanan bir grup gösterici polisle çatıştı. Polis, taşlarla saldıran göstericileri gaz bombası kullanarak dağıttı.

VALİLİK: NUSAYBİN’E EYLEM YAPMAYA GELDİ

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde çıkan ve PKK’lı 1 teröristin öldürüldüğü çatışma ile ilgili Mardin Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı. Silahlı çatışmanın yarım saat sürdüğü belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Mardin Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan istihbari çalışmalarda; PKK/KCK terör örgütü mensubu sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensubunun, Nusaybin İlçesine güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmak üzere geldiği yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nce ortaklaşa yürütülen operasyonel çalışmada, şahsın Nusaybin İlçesi’nde kaldığı yer olarak tespit edilen yere intikal edilmiş, teslim olması yönünde yapılan ikazlara rağmen terör örgütü mensubunun ateş ederek ve el bombası atarak karşılık vermesi üzerine yaklaşık yarım saat süren çatışmada 1 erkek terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir."

Valilik açıklamasında, olay yerinde yapılan incelemede, 1 kalaşnikof marka silah, 1 el bombası ve bomba düzeneğinin ele geçirildiği belirtilerek, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Adı henüz açıklanmayan teröristin, PKK’nın sözde bölge sorumlusu olduğu ve bu bölgedeki eylemleri planlayıp yönettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

DHA