Gündem PKK'lılar karakola saldırmak istedi

PKK'lılar karakola saldırmak istedi

Paylaş
PKK'lılar karakola saldırmak istedi

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Sevdin Ormanları Bölgesi'nde 5 gün önce düzenlenen operasyonda 7 PKK'lının öldürülmesinden sonra teröristler, Mazgirt İlçesi'ndeki Ataçınar Jandarma Karakolu'na saldırı girişiminde bulundu

Tunceli’de 7 PKK’lının öldürülmesinin ardından misillime eylemi yapmak için yaklaşık 10 kişilik bir terörist grubu dün saat 03.00 sıralarında havanın sisli ve yağmurlu olmasından yararlanarak Mazgirt İlçesi Ataçınar Jandarma Karakolu’na sızma girişiminde bulundu. Karakolu korumakla görevli 2 üs bölgesindeki mevzilere yaklaşan teröristler, son anda askerler tarafından fark edilerek bölge yoğun ateş altına alındı.

Havanın yağmurlu ve sisli olması nedeniyle teknik cihazların sağlıklı çalışamamasından faydalanmak isteyen teröristler, askerlerin dikkatinden kaçmayınca çatışma çıktı. Çatışma çıktıktan sonra bölgeden hızla uzaklaşan teröristlere yönelik bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Askeri kaynaklar, yağmurlu ve sisli bir havada termal kamaraların çok iyi görüntü almadığı, karakola sızma yaparak girmek isteyen PKK’lıların önce 2 mevziyi etkisiz hale getirmeyi hedefledikleri, buradan sonra da karakolun içine kadar girmeyi planladıklarını söyledi. Bölgedeki sis ve sis nedeniyle hava desteğinin de sağlanamayacağının teröristlerce hesaplandığını belirten askeri kaynaklar, 5 gün önce 7 PKK’lının öldürülmesine karşı misilleme eylemleri beklendiği için önlemlerin artırılması ile bu sızmanın önlendiğini söyledi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ,(DHA)