Gündem PKK'lıya 10 kez müebbet istemi!

PKK'lıya 10 kez müebbet istemi!

Paylaş
PKK'lıya 10 kez müebbet istemi!

Şemdinli'de 2010'da PKK'lılarca yapılan 9 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı saldırıya katılan, sonradan güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı Rıdvan Yalçınkaya için 10 kez müebbet ve farklı suçlardan 383 yıl hapis cezası istendi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ndeki Gediktepe Üs bölgesine 19 Hazian 2010 tarihinde PKK’lılar tarafından yapılan, 9 askerin şehit olduğu, 18 askerin yaralandığı saldırıya katılan ve daha sonra güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı Rıdvan Yalçınkaya ile ilgili iddianame tamamlandı. Van 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 7 sayfalık iddianamede takım komutanı olan PKK’lı Yalçınkaya’ya 10 kez müebbet ve farklı suçlardan 383 yıl hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Gediktepe üs bölgesine 19 Hazian 2010 yılında yaklaşık 50 PKK’lı tarafından düzenlenen baskında 9 asker şehit olurken, 18 asker de yaralandı. Saldırının ardından yapılan operasyonlarda ise 18 PKK’lı öldürüldü. Saldırıdan sonra Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında saldırıya katılanlar arasında bulunan ve saldırıdan 2 yıl sonra da güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı Rıdvan Yalçınkaya ile ilgili iddianame hazırlandı.

Tamamlanan 7 sayfalık iddianame Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. İddianamede PKK’lı Yalçınkaya’ya şehit askerler için ’devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ ve ’kasten adam öldürmek’ suçundan 10 kez ağırlaştırılmış müebbet, ’kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek ve 6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından ise toplam 383 yıl hapis istendi.

Haberin Devamı

İddianamede PKK’lı Yalçınkaya’nın ifadalerine de yer verildi. İfadesinde saldırı emrini PKK’nın üst düzey yöneticisi Duran Kalkan’ın verdiği ve çatışmanın yaklaşık 25 dakika ağır silahlarla gerçekleştirildiği belirtildi.

DHA