Gündem PKK'nın sağlık yapılanması davasında tahliye

PKK'nın sağlık yapılanması davasında tahliye

Paylaş
PKK'nın sağlık yapılanması davasında tahliye

Terör örgütü PKK'nın sağlık yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği gerekçesiyle 43 sanığın yargılandığı davada, tutuklu 13 sanığın da tahliyesine karar verildi

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın öğleden sonraki oturumda tutuklu sanıkların savunmaları tamamlandı. Sanıklar, suçlamaları reddederek, beraatlarını talep etti. Sanıklardan Ahmet Karer Yurtdaş, iddianamede 2011’de Özgür Sağlık Öğrencileri’ni kurmakla suçlandığını, ancak kendisinin o tarihte henüz lise öğrencisi olduğunu belirtti.

İddianamenin özensiz hazırlandığını savunan Yurtdaş, "Telefon konuşmalarına takılan ’komite’ kelimesi, okulda gördüğümüz ders sistemidir" dedi. Sanık Özgür Mert Bakan da iddianamede "örgütün mali işler sorumlusu" olarak gösterildiğini, ancak kendisinin sadece piknik için para topladığını ifade etti. Sanık avukatlarından Nezdan Aydın, bazı sanıkların başının ağrıdığını kaydederek, mahkemeden bu sanıklara "Majezik" adlı ağrı kesiciyi vermek için izin istedi. Mahkeme heyeti sanıkların gerekirse sağlık kontrolünden geçirilebileceğini, ancak duruşma sırasında ilaç almalarının mümkün olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Sanık avukatlarından Öztürk Türkdoğan, davaya konu soruşturmanın Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde (SBF) düzenlenen bir toplantıda, başka bir davanın sanığı İlhak Töreci’nin ifadeleri üzerine başlatıldığını savundu.

"Yıllardan beri bu ülkenin kolluğu üniversite gençlerinden korkuyor" diyen Türkdoğan, "bu korkunun, kolluk kuvvetlerini, var olmayan örgütlerin yaratılmasına ittiğini" iddia etti.

-Savcı 7 sanığın tahliyesini istedi-

Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır, tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, tutuklu sanıklardan 7’sinin tahliyesini talep etti. Bayındır, tutuklu 6 sanığın ise atılı suçlamalar dikkate alınarak, tutukluluklarının devamını istedi. Duruşmada mahkeme heyetinin baş başa müzakeresinin ardından ara kararlar açıklandı. Mahkeme heyeti, tutuklu 13 sanığın da tahliyesine karar verdi. Bir sanık hakkındaki adli kontrol şartını kaldıran mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AA

Haberin Devamı