Yaşam Placebo konserinde 'Gezi' sloganları

Placebo konserinde 'Gezi' sloganları

Paylaş
Placebo konserinde 'Gezi' sloganları

Placebo'nun Parkorman'da gerçekleştirilen konserini yaklaşık 8 bin Placebo hayranı izledi. Konserdeki seyircilerin “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları ise, Parkormanı inletti

Konserin başlangıcı Yeni Zelandalı başarılı grup The Veils tarafından yapıldı. The Veils sevilen parçaları arasında Birds, Through The Deep Dark Wood, Train With No Name’i seslendirdi.

The Veils’in ardından sahneye çıkan Placebo B3 ve For What It’s Worth şarkısıyla konserine başladı.

Haberin Devamı

Placebo, konser boyunca en sevilen parçaları arasından sayılan Every You Every Me, Song To Say Goodbye, Twenty Years, Bitter End, Meds, Special K gibi klasikleşmiş şarkılarını seslendirdi. Seyirci her şarkısında gruba eşlik etti.

GEZİ SLOGANLARI ATILDI

Konserin devam ettiği sırada seyirciler “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. Grup sloganlara karşı İngilizce “Teşekkür ederiz” diyerek karşılık verdi.

EN YENİ PARÇALARINI DA SESLENDİRDİ

Placebo, yeni albümleri Loud Like Love’dan aynı isimli parçayı ve geçtiğimiz günlerde müzik videosu yayınlanan Too Many Friends gibi en yeni parçalarını da seslendirdi. Teenage Angst, Running, Post Blue ve Infra Red’le geceyi kapatan Placebo, beşinci kez Türkiye’de olmaktan mutluluk duyduklarını ileterek geceyi sonlandırdı.

PLACEBO HAKKINDA

Londra çıkışlı İngiliz alternatif rock grubu Placebo, 1994 yılında şarkıcı-gitarist Brian Molko ve gitarist / basçı Stefan Olsdal tarafından kuruldu. Gruba sonradan dahil olan Steve Hewitt’in eklenmesi ile grup başarısını bir üst noktaya taşıdı. Placebo kurulduğu yıllarda, sürekliği hayranlığını dile getirdiği David Bowie ile 1996 yılında bir turneye çıktı. Hatta Placebo ve Bowie’nin, grubun “Without You I’m Nothing” için beraber yaptıkları düet, grubun en çok bilinen kayıtları arasında yer alıyor.

1998 yılında, Placebo Virgin Records’a geçti, ve Kasım’da “Without You I'm Nothing”i yayımladı. Albüm İngiltere’de platinum alarak büyük bir hit olmayı başardı ve Amerika’da grubun daha fazla tanınmasına yol açtı.

Grup, 2003 baharında yayınladıkları 4. albümleri “Sleeping with Ghosts” ile daha sert ve asi yanlarını sergiledi. Albüm İngiltere’de ilk 10’larda olmakla beraber dünya çapında 1.4 milyon kopya sattı.

Bugüne kadar 6 stüdyo albümü yayınlanan grubun diskografisindeki çıkış parçaları İngiltere’de top 20’ye ulaşmış ve dünya çapında 12 milyondan fazla satılmıştır.

Haberin Devamı

Emel GÖKBULUT-Ali Çağlar Tinbek İSTANBUL (DHA)