Gündem Plastik şişe verip bez çanta aldılar

Plastik şişe verip bez çanta aldılar

Paylaş
Plastik şişe verip bez çanta aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında "pilot bölge" seçilen Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, en az 5 plastik şişe getiren vatandaşlara bez çanta dağıtıldı

Safranbolu Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından başlatılan "En az 5 plastik şişe getir, bez çantanı götür" kampanyasıyla vatandaşlarda çevre koruma bilinci oluşturuluyor. Kampanya kapsamında Misak-ı Milli Meydanı’nda yapılan etkinlikte, vatandaşların getirdiği plastik şişeler konteynerlere konuldu, plastik şişe getirenlere bez çanta dağıtıldı.

Haberin Devamı

500 BEZ ÇANTA DAĞITILDI

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, bugünkü etkinlikte 500 bez çanta dağıtıldığını ve 11 bin 500 plastik şişe toplandığını anlattı. İnsanların çok sayıda plastik şişe getirmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Fatih Ürkmezer, "Amacımız sadece bez çanta dağıtmak değil, vatandaşlarımızda bilinç uyandırmak.

Bir amcamız bütün mahalleleri dolaşıp sadece çanta almak için değil, çevreye olan hassasiyetini göstermek için yüklü miktarda plastik şişe toplamış. Geri dönüşüm firmasına bunları ileteceğiz" diye konuştu.

'AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİNİ SAĞLAMAK'

Safranbolu pilot bölge olduğundan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ilk ekibin geldiğini aktaran Fatih Ürkmezer, "Safranbolu’nun her noktasını geziyorlar, raporunu oluşturuyorlar. Atık getirme merkezi, mobil atık getirme merkezi ve ayrıştırma merkezleriyle ilgili planlamamızı yapıyoruz.

Haberin Devamı

Safranbolu her zamanki öncülüğüne hem bez çantada hem de sıfır atıkta bundan sonra da devam edecek. Önümüzdeki hafta başka yerde bu dağıtımı tekrarlayacağız" ifadelerini kullandı.

Esnaf Odası, Ticaret ve Sanayi Odası, büyük firma ve marketlerden destek beklediklerini söyleyen Fatih Ürkmezer, "Vatandaşın çevre bilincini, çevreye olan katkısını, korumacılık yaklaşımını geliştirmesi anlamında bundan sonra da çalışmalara devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

AA