Spor Platini sert çıktı!

Platini sert çıktı!

Paylaş
Platini sert çıktı!

UEFA Başkanı Michel Platini, Euro 2020'nin kıtanın dört bir yanında düzenlenmesini eleştiren FIFA Başkanı Sepp Blatter'e çok sert yanıt verdi

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Euro 2020'nin, Avrupa çapındaki 13 ayrı ülkede organize edilecek olmasına; "Kalbi ve ruhu olmayan bir turnuva bizi bekliyor" sözleriyle eleştirilerde bulunmuştu.

Blatter'in yerine FIFA'nın bir sonrası başkanı olması beklenen UEFA Başkanı Michel Platini, bu eleştirilere beklenenden çok daha sert bir karşılık verdi. Kararın, UEFA üyesi 53 ülkenin 52'sinin onayı ile alındığını hatırlatan Platini, Blatter'in sık sık tek adamlıkla suçlanmasına atıfta bulunarak; "UEFA'yı Muammer Kaddafi gibi yönetmiyoruz. Euro 2020 hakkındaki kararı da son derece demokratik yollardan aldık. Blatter UEFA'yı değil; turnuva formatına onay veren üye ülkeleri hedef alıyor" dedi.

Platini, Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nın kış aylarında oynanması yolundaki görüşünü de; "50 derecelik sıcaklık altında futbol oynayamazsınız" sözleriyle yineledi.

NTV Spor

Haberin Devamı