Dünya Pokemon GO, seks suçlularına yasak

Pokemon GO, seks suçlularına yasak

Paylaş
Pokemon GO, seks suçlularına yasak

New York Valisi Andrew Cuomo; Pokemon GO ve buna benzer sanal gerçeklik temelli oyunlar için son derece ilginç bir karara imza attı

New York Valisi Andrew Cuomo, kayıtlı taciz ve tecavüz suçlularının Pokemon GO ve sosyalleşmeye olanak tanıyan oyunları oynamasının yasaklanması yönündeki tasarının, yasallaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Sadece birkaç gün içinde 18.000’den fazla birinci, ikinci ve üçüncü sınıf seks suçluları oyunu oynamaya başladığı belirlendi.

Cuomo’nun bu kararı almasındaki en büyük etken New York Senatörleri Jeffrey D. Klein ve Diane Savino’dan aldığı mektuplar oldu. Gelen mektuplarda yüzlerce kişi, New York Polis Teşkilatı’na tacize uğradıklarına dair başvuru yapmıştı. İddialara göre Pokestops ve Pokemon GYM’lerin New York bölgeleri, taciz alanına dönüşmüş durumda.

New York Valisi, gelişmeler üzerine şu açıklamada bulundu: “Bu tür oyunlar sosyalleşme ve fiziksel aktivite açısından kayda değer ölçüde faydalı. Ancak bizim birinci önceliğimiz, çocukları ve geçmişte taciz vakalarına maruz kalmış kurbanları korumaktır. Google ve Apple’ı da konudan haberdar ettik ve bizimle işbirliği yapmayı kabul ettiler.”

Haberin Devamı

Savcılar şüpheli durumlarda, öncelikle oyuna üye olan seks suçlularının kayıtlarını inceleyecek ve polis gücü de, buna uygun biçimde işlem yapacak.