Yaşam Pokemon Go'da Ceset Şoku!

Pokemon Go'da Ceset Şoku!

Paylaş
Pokemon Go'da Ceset Şoku!

Pokemon GO çılgınlığı, gün geçtikçe yayılıyor.

Pokemon GO için inanılmaz bir ticari ve pazarlama başarısı ifadesini, hiç çekinmeden kullanabiliriz. Apple iOS ve Google Android işletim sistemlerinde yayınlanan oyun, sanal gerçeklik gözlüklerine ve Bluetooth iletişimi ile LED ekran ve titreşim uyumluluğuna tam destek veriyor. Yani internet bağlantınız açıksa, sokakta gezinirken, özellikle belli mekanlara (deniz kenarı gibi) yaklaştığınız bir Pokemon ile karşılaşmanız ve onu ele geçirmeniz olası. Dini ve tarihi mekanlar da “Gym” olarak nitelendiriliyor. Bildiğiniz gibi Pokemon evreninde GYM, cep canavarı savaşlarının gerçekleştiği ve rozet kaptığınız yerler…

Haberin Devamı

Ancak bazı garip vakalar da gerçekleşmiyor değil. Pokemon GO, henüz ülkemizde “resmi” olarak piyasaya çıkmasa da, pek çok kişi APK olarak oyunu indiriyor. Elbette bazı kullanıcılar, akıllı telefonlarını bazı alanlara yoğunlaştırdığında, yanlış anlaşılmalar gerçekleşebiliyor.

Bunun en talihsiz örneği ise Amerika Birleşik Devletlerinin Wyoming eyaletinde gerçekleşti. Shayla Wiggins isimli 19 yaşındaki oyun müdavimi, yakınlarındaki bir nehri, Pokemon için tararken; suda yüzen bir cesetle karşılaştı. Shayla Wiggins isimli genç kız, polise hemen haber verdi. Söz konusu ölümün, muhtemel bir kaza ile gerçekleştiği saptandı. Buna da şükür!

Asıl gariplik ise, “Travma Sonrası Stres Bozukluğu” ile karşılaşması pekala muhtemel olan Shayla Wiggins’ın, oyunu oynamaktan vazgeçmeyeceğini açıklaması oldu.

Haberin Devamı

Mobil platformlar için geliştirilen oyun, hareketliliği teşvik ediyor. Pek çok oyun tutkunu, Pokemon yakalamak için kilometrelerce yürüyor olsa da, akıllı telefon veya tablete aşırı yoğunlaşma sonucu trafik kazaları yaşanması olası.