Spor Polat'tan transfer açıklaması

Polat'tan transfer açıklaması

Paylaş
Polat'tan transfer açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, kısa bir dönem içinde biri kaleci olmak üzere 3 transfer yapacaklarını söyledi

Başkan Polat, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan "Başkanla gündem" programına katılarak, ünlü televizyoncular Ali Kırca ve Mehmet Ali Birand’ın sorularını yanıtladı.

"TRANSFERLER 3 GÜN İÇİNDE BİTECEK"

Transfer çalışmalarının teknik direktör Gheorghe Hagi’nin istekleri doğrultusunda bir bütçe çerçevesinde sürdüğünü kaydeden Polat, "Bir ön libero ve santrfor almak istiyoruz. Adnan Sezgin şu anda ön libero için görüşmelerini sürdürüyor. Yarın olmazsa 3 gün sonra bu oyuncular alınacak. Kaleci de gündemimizde var. Yabancı kontenjanımız müsait" dedi.

"MİSİMOVİC GİDECEK"

Hagi’nin Misimoviç’i kesinlikle kadrosuna almadığını ve bu futbolcunun her an gidebileceğini anlatan Polat, "Misimoviç’i, Galatasaray’ın ekonomik zararını da minumumda tutarak, göndermek istiyoruz" ifadesini kullandı.

"HERKES İKİNCİ ŞANSI HAK EDİYOR"

Başkan Polat, disiplinsizliğiyle eleştirilen futbolcu Kazım Kazım’ın alınmasıyla ilgili sorular üzerine de şunları söyledi: "Kazım ne yapmış, onu merak ettim. Kazım’ın transferiyle ilgili olarak, Hagi’ye iyi futbolcu olduğunu söyledim.

Ama disiplinle ilgili problemleri vardı. Bu futbolcuyu Fatih Terim ve Guus Hiddink milli takımda oynattı. Hagi, ’ben her türlü sorumluluğu alıyorum, özel yaşamı ve disiplinini ben kontrol edeceğim, mutlaka almak istiyorum’ dedi.

"ARDA BEŞİKTAŞ İLE KONUŞMUŞ"

Takım kaptanı Arda ile ilginç bir anısını anlatan başkan Polat, "Arda’yı çok genç yaşta kaptan yaptım ama eleştirdim. Kaptanlığından ve futbolculuğundan bir şikayetim yok.

Göreve geldiğimde Arda Manisaspor’daydı ve Fenerbahçe’yı yendikleri maçta rakibin tozunu attırdı. Onu tanımıyordum ve Galatasaray’ın futbolcusu olduğunu öğrendim.

Bir saat sonra kendisini aradım ve lig bittiğinde bavulunu toplayıp hemen Galatasaray’a dönmesini söyledim. Kendisi ’Başkanım beni şimdiye kadar Galatasaray’dan kimse aramadı’ demişti. Hatta bu yüzden Beşiktaş ile görüşüyormuş. 1 milyon Euro yatırması halinde Manisaspor’da kalma durumu bile varmış.

Arda’nın Avrupa’ya gitmek istediğini biliyorum, burada bazı vecibeleri var. Ancak futbolcu da esir değil, kendisine yol haritası yapıyorsa, zamanı geldiğinde kulüp menfaatlerine olması durumunda da yolunu açmalıyız" ifadelerini kullandı.

"SKİBBE VE RİJKAARD DİSİPLİNİ SEVMİYORLARDI"

Başkan Polat, Michael Skibe ve Rijkaard’ın disiplini sevmeyen hocalar olduğunu, bunun da gidişlerinde etken olduğunu söyledi. Polat, Skibbe’ye Türkiye’de disiplinin şart olduğunu öğretemediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye’de başarılı olmak istiyorsan otorite ve disiplin şart dedik. O dinlemedi, çok iyi niyetliydi. ’Takımı kampa al’ dedik, almadı. Takım aşağıya doğru inmeye başladı. Göndermek zorunda kaldık. Rijkaard’a 65 maç dayandım.

İkinci sezonunda ilk 7 maç sonra, o kurşun yağmuru altında nasıl durabilirdik? Türkiye’deki futbolcuların çok profesyonel olduklarını ve disipline etmeye gerek olmadığı şeklinde yaklaşımı vardı. Çok yumuşaktı, fazla duygusaldı. Otoritesi ve disiplin yoktu. Yoksa ben Skibbe ve Rijkaard’ın teknik direktörlüğünü tartışamam."

MEHMET BATDAL VE SERDAR ÖZKAN GİDİYOR


Polat, Serdar Özkan ve Mehmet Batdal’a ise kulüp bulmalarını söylediklerini ifade etti. Adnan Polat, Necati’nin bir ara gündemlerine geldiğini, ancak şu anda böyle bir transferin söz konusu olmadığını belirterek, "Ronaldinho ve Fatih Tekke isimleri geçiyor ama bunlar gündemimizde yok" dedi.

2

Haberin Devamı