Gündem Polis Gezi Parkı'nı kapattı!

Polis Gezi Parkı'nı kapattı!

Paylaş
Polis Gezi Parkı'nı kapattı!

Bu akşam Gezi Parkı'nda düzenlenmesi planlanan BDP'nin iftar yemeği öncesi polis harekete geçti ve önce Gezi Parkı'nı kapattı, ardından da Taksim Meydanı'nı boşalttı. Polisin, "Yeryüzü İftarı" yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, saat 17.00'den itibaren kapattığı Gezi Parkı'na 22.00'da giriş yeniden serbest bırakıldı

Polisin Gezi Parkı'nı kapatmasının ardından parkın içindeki olaylar sırasında hayatlarını kaybedenlerin sembolik anıt mezarı da belediye ekipleri tarafından kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu taşlar çöp kamyonuna atılarak parktan taşındı.


Göstericilerin daha önce de aynı yerde yaptığı sembolik anıt mezar yine belediye ekipleri tarafından kaldırılmıştı.

Polis, Taksim Meydanı'nı ve İstiklal Caddesi girişini de boşaltıyor. Meydan'da 3 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken polis ekiplerinin sırtta taşınan seyyar tüplerden biber gazı sıktığı da belirtiliyor.

GEZİ PARKI AÇILDI

Polisin, "Yeryüzü İftarı" yapılacağı bilgisini aldıktan sonra, saat 17.00'den itibaren kapattığı Gezi Parkı'na giriş yeniden serbest bırakıldı.

Gezi Parkı girişinde ve çevresinde nöbet tutan polis, Taksim Meydanı'nda hayatın normale dönmesinden sonra, Park'tan ve Taksim Meydanı'nın Cumhuriyet Anıtı'na bakan çevresinden çekildi.



Polis Gezi Parkını kapattı

Haberin Devamı