Gündem Polis, kapı kapı dolaşıp hırsızlık uyarısı yaptı

Polis, kapı kapı dolaşıp hırsızlık uyarısı yaptı

Paylaş
Polis, kapı kapı dolaşıp hırsızlık uyarısı yaptı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri, son günlerde hırsızlık olaylarının arttığı İnönü Mahallesi'deki apartmanları tek tek ziyaret edip, daire sahiplerine alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi

Hırsızlara karşı caydırıcı önlem için yola çıkan Kastamonu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İnönü Mahallesi’nde kapı kapı dolaşıp vatandaşları uyardı. Polisin yıllardır yaptığı uyarılara rağmen apartman ve daire kapılarının, çalanın kim olduğu sorulmadan açıldığı belirtildi.

Daha önceki uyarılarında apartman kapılarının sürekli kapalı tutulması, zil çalındığında kimin geldiğinin mutlaka sorulması, tanımadıkları kişilere kapılarını açmamalarını tavsiyesinde bulunan polis, bu uyarıların dikkate alınmamasından yakındı. Polis, bu nedenle tekrar uyarılarda bulunmak durumunda kaldı.

KIYAFET VE KONUŞMAYA ALDANMAYIN

Apartman ve daire kapısının tanımadıkları kişilere açan vatandaşları hırsızlık konusunda uyaran polis, alınması gereken tedbirleri sıraladı. Seyyar satıcılara kesinlikle kapıların açılmaması ve evlere alınmaması gerektiğini dile getiren polis, değerli eşyaların banka kasalarında saklanmasını tavsiye etti.

Kapıya gelen kişilerin konuşmalarına ve kıyafelerine adlanılmaması konusunda uyaran polis, "Gelen kişiler iyi giyimli ve konuşması düzgün olabilir. Bu kişilere şüpheyle yaklaşılmalı, taviz verilmemeli" dedi.

Günümüzde kullanılan standart tipli kilit sistemlernin kolay açılabilir olduğunu vurgulayan polis, hırsızların barelli kilit sisteminden uzak durduğuna dikkat çekti. Barelli kilit sistemini açmanın çok zaman aldığını ve diğer sistemlerden daha gürültülü olduğu için hırsızlara karşı caydırıcı özelliği bulunduğunu belirten polis, herhangi bir şüpheli durumda ’155 polis imdat’ hattını aramalarını istedi.

Turan KURT/KASTAMONU, (DHA)