Gündem Polis kocasının beylik tabancasıyla katliam yaptı

Polis kocasının beylik tabancasıyla katliam yaptı

Paylaş
Polis kocasının beylik tabancasıyla katliam yaptı

Rize'de cinnet getiren kadın, polis kocasını ve iki oğlunu vurduktan sonra intihar etti

Rize'de polis eşinin cinneti: 3 ölü, 1 yaralı’

Haberin Devamı

Rize'de Gülseren Olgun adlı kadın, tartıştığı 11 yıllık polis memuru eşi Çağatay Olgun ile iki çocuğunu tabanca ile vurduktan sonra intihar etti. Olgun çifti ile çocuklarından 4 yaşındaki Alp Tuğberk yaşamını yitirirken, 7 yaşındaki Mustafa Gökberk Olgun ise yaralandı.

Olay dün akşam saat 20.30 sıralarında İslampaşa Mahallesi Barbaros Sokak'ta bulunan Kervan Apartmanı'nın ikinci katında meydana geldi. Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde 4.5 yıldır görev yapan 38 yaşındaki Çağatay Olgun, uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşi 28 yaşındaki Gülseren Olgun ile akşam saatlerinde yine tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine cinnet getiren Gülseren Olgun, aile içinde katliam yaptı. Eşinin beylik tabancasını alan Gülseren Olgun, önce polis memuru Çağatay Olgun'a daha sonra da çocuklarına art arda ateş ettikten sonra göğsüne dayadığı tabancayı ateşleyerek intihar etti.

BİR ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

Evden gelen silah sesleri üzerine komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler evden ses gelmemesi üzerine kapıyı kırarak içeri girdiklerinde salonda korkunç bir manzara ile karşılaştı. Kan gölüne dönmüş salonda yapılan ilk incelemede Olgun çifti ile ailenin küçük çocukları Alp Tuğberk'in yaşamını yitirdiğini belirleyen polisler hala hayatta olduğu anlaşılan Mustafa Gökberk'i ise hemen Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Durumu ağır olan ve ameliyata alınan Mustafa Gökberk'in hayati tehlikeye atlattığı bildirildi.

Haberin Devamı

Polis eşinin geçirdiği cinnet sonucu ailesini katledip intihar etmesi, komşuları ve Rize Emniyet teşkilatını büyük üzüntüye boğdu. Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ve Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, olayın yaşandığı eve gelerek incelemelerde bulundu. Emniyet Müdürü Demirtaş, daha sonra şu açıklamayı yaptı:

POLİS İHBAR ÜZERİNE GELDİ

“05.01.2010 günü saat 20.33 sıralarında 155 Polis İmdat telefonuna gelen ihbarda komşu evden silah seslerinin geldiği bildirilmiş, ihbar üzerine olay yerine intikal eden ekiplerimiz, İslampaşa Mahallesi Barbaros Caddesi Kervan Apartmanı 2'nci katında bulunan eve kapıyı kırarak girmiş ve olay yerinde biri erkek, biri bayan, biri erkek çocuk olmak üzere üç cesetle, bir yaralı erkek çocukla karşılaşmıştır. Yaralı çocuk, ekiplerimiz tarafından hastaneye intikal ettirilmiştir.

Haberin Devamı

Olay yerine Cumhuriyet Savcısının ulaşması sonrasında yapılan ilk tespitlerde;

Malatya Darende nüfusuna kayıtlı Osman Çağatay Olgun (38), Gülseren Olgun (28) ve Alp Tuğberk Olgun’un (4) öldüğü, Mustafa Gökberk Olgun’un (7) yaralı olduğu anlaşılmıştır.

Yaralı Mustafa Gökberk, derhal hastaneye kaldırılmış ve ameliyata alınmış olup, hayati tehlikeyi atlattığı ve tedavisine devam edildiği bilgisi alınmıştır.

Olay yerinde gözle görülebilen ilk bulgularda, polis memuru Osman Çağatay Olgun’un yan tarafında iki adet ateşli silah yarası, Alp Tuğberk Olgun’da birden fazla silah yarası, Gülseren Olgun’da göğüs üzerinde tek bir silah yarası, yaralı Mustafa Gökberk’te de birden fazla silah yarası olduğu görülmüştür.

Görünür bulgulara göre olayın, Gülseren Olgun tarafından gerçekleştirildiği ve daha sonra aynı silahla kendisine vurduğu tahmin edilmektedir. Olay yerinde polis memuruna ait silah ve çok sayıda boş kovan bulunmuştur. Olayla ilgili kesin bilgilere otopsi ve kriminal inceleme sonucunda ulaşılacaktır.”

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)