Gündem Polis Koleji sınavında 2 farklı sonuç

Polis Koleji sınavında 2 farklı sonuç

Paylaş
Polis Koleji sınavında 2 farklı sonuç

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) puanına göre öğrenci kabul eden Polis Koleji'nin, internet üzerinden 8 saat arayla açıkladığı giriş sonuçları, kafaları karıştırdı

İzmir'in Buca İlçesi'nde esnaf Ergül Koç'un, 14 yaşındaki oğlu Serkan Koç, SBS'de aldığı 446.045 ortaöğretim yerleştirme puanıyla Polis Koleji'ne girmek için başvuruda bulundu.

Sonuçlar, 8 Temmuz Cuma günü, Polis Koleji'nin internet sitesinden duyuruldu. Sabah saatlerinde heyecanla bilgisayar başına annesi Ergül Koç ile birlikte oturan Serkan Koç, başarılı bulunup giriş sınavı için çağırıldığını gördü.

Hazırlıklara başlayan anne-oğul, öğleden sonra tekrar aynı siteye girince bu kez başarısız sonucunu görünce şoke oldu. Sitedeki açıklamaya göre, "Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 2011 Polis Koleji Aday Tespit Sınavı sonuç bilgileri, 08.07.2011 günü saat 08.30'da ilan edilmiştir.

Ancak, söz konusu sınava özel okullardan başvuran öğrenci bilgilerinin sonuç tablosuna aktarımının Milli Eğitim Bakanlığı'nca sehven yapılmadığı tespit edilmiş olup bu öğrencilerin de eklenmesiyle oluşan sınav sonuç listesi güncellenerek aynı gün saat 16.30'da ilan edilmiştir" denildi.

Aradan geçen 8 saat içerisinde iki ayrı sonuçla şaşırıp kalan Ergül Koç, yaşadıklarına isyan edip oğlunun umutlarıyla oynandığını dile getirdi.

"HAYALLERİMİZİ YIKTILAR"

Elindeki iki farklı sonuç kağıdıyla gittiği oğlunun okulundan da bir cevap alamayan Ergül Koç, "Heyecanla bilgisayar başına oturup sonuçlara baktık. Sabah başarılı olduğu yazılınca dünyalar bizim oldu.

Oğlum çok istiyordu polis olmayı. Onun için de hazırlıklara başladık. Öğleden sonra tekrar bakalım dedik. Bu kez başarısız yazıyordu. Bu sefer dünyamız başımıza yıkıldı" dedi.

"YAZIKLAR OLSUN"

Böyle bir hatanın yapılmasını anlayamadığını belirten Ergül Koç, şunları söyledi: "Küçüçük çocukların hayalleriyle böyle önemli bir konuda oynanır mı? Bu ne biçim iş. Küçücük çocuklarla dalga mı geçiyorlar? Psikolojileri bozuldu. Bu hatayı yapanlara yazıklar olsun.

Bizim gibi onlarca çocuk ve aile vardır. Bu kadar ucuz mu. Bu hatayı yapanların hesabını da vermesi gerekir."

Hayalleri yıkılan Serkan Koç ise, "Ne yapacağım ben şimdi. Başarılı mıyım, başarısız mıyım bilemedim. Kendimden şüpheleniyorum. Çok inanmıştım polis olmaya. Hayallerimi yıktılar. Kimsenin beni bu şekilde üzmeye hakkı yok" diyerek tepkisini dile getirdi.

Turaç TOP/DHA