Kumluca Polis muhtarları uyuşturucu konusunda bilgilendirdi

Polis muhtarları uyuşturucu konusunda bilgilendirdi

Paylaş
Polis muhtarları uyuşturucu konusunda bilgilendirdi

Polis muhtarları uyuşturucu konusunda bilgilendirdi

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından mahalle muhtarları uyuşturucu ve zararları hakkında bilgilendirildi.
Kumluca Muhtarlar Derneği'nde gerçekleşen toplantıya Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Erol Şen ve mahalle muhtarları katıldı. Vatandaşın polisi görünce kendini güvende hissetmesi gerektiğini belirten Şen, "Vatandaş benim iş yerime, evime polis geldi. Tedirgin oldum. Korktum dememeli, aksine polis gelince kendimi güvende hissetim demelidir. Muhtarlarım bunu da birlikte sağlayacağız. Biz polisler vatandaşa gidiyorsak, onların yararına, güvenliği ve huzuru için gideriz. Kumluca'da iki hafta önce göreve başladım. İlçemizin huzuru ve güveni için birlikte çalışacağız" diye konuştu.
Toplantıda muhtarlara Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliğinde görevli Polis Memuru Hüseyin Özdemir tarafından yabancı madde bağımlılığı ile ilgili bilgiler verdi. Ödemir, çocukların merak etme duygusu, özenme, arkadaş ısrarı, kişisel sorunlar, ailevi sorunlar veya eğlence amaçlı yabancı madde kullanmaya ilgi duyduğunu belirtti. Yabancı madde kullanan gençlerin ilk olarak arkadaş çevresi değiştiğini anlatan Özdemir, iştahsızlık, odasına kapanma, kimse ile görüşmek istememe, uyku düzeni bozukluğu hallerinin yaşandığını dile getirdi. Özdemir, uyuşturucu kullananlarda harcadığı para artması, kılık kıyafetine özen göstermeme, kilo kaybı, gözlerde kızarıklık, bulantı ve kusma halleri yaşandığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı