Gündem Polis noktasına saldırı: 5 yaralı

Polis noktasına saldırı: 5 yaralı

Paylaş
Polis noktasına saldırı: 5 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde Sanayi Sitesi'nde yer alan Motosikletli Timler Amirliği'ne teröristler ses bombası attı, 5 polis memuru hafif yaralandı

Kayapınar ilçesi Elazığ karayolu üzerinde bulunan Sanayi Sitesi’nde daha önce karakol olarak kullanıldıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Timler Amirliği’ne dönüştürülen binanın önündeki polisleri hedef alan 2 kişi, bugün saat 12.30 sıralarında ses bombası atıp, kaçtı.

Bombanın patlaması sonucu, buradaki 5 polis memuru yaralanırken, binanın ön kısmında yangın çıktı ve Yunus timine ait bir motosiklet alev aldı.

SALDIRGANIN EŞGALİ BELİRLENDİ

Hafif yaralanan 5 polis memuru hastaneye kaldırılırken, çıkan yangın, diğer polisler ve gelen itfaiye ekibi tarafından yapılan müdahaleyle söndürüldü. Polis yaptığı çalışma sonucu 2 kişi oldukları tespit edilen saldırganlardan birini yakaladı.

Eşkali belirlenen kaçan diğer saldırganın yakalanması için polisin operasyonu sürüyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, saldırıyla ilgileri olabilecekleri şüphesiyle 7 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin ve yaralanan polis memurlarının kimlikleri ise yetkililer tarafından açıklanmadı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Olaydan sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam polis noktasına gelerek incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Toprak, "Ses bombası atılması sonucu 5 polis yaralandı. Polislerin durumu iyi. Uzuv kaybı söz konusu değil. Tedavileri sürüyor. Olayla ilgili toplam 8 kişi gözaltında. Görüntü kayıtları da var" dedi.

Serdar SUNAR/DHA