Gündem Polis olmak isteyen çocuğa 'taş' cezası

Polis olmak isteyen çocuğa 'taş' cezası

Paylaş
Polis olmak isteyen çocuğa 'taş' cezası

Adana'daki PKK gösterilerinde polise taş attığı iddia edilen 14 yaşındaki A.D.'ye 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi

Adana’da 20 Aralık 2009’daki PKK gösterilerinde çoğu çocuk olan grup polisleri taşladı. Polisin yakaladığı kişiler arasında 14 yaşındaki A.D. de vardı. İfadesi alınıp serbest bırakılan A.D.’ye, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’in talimatıyla polis sahip çıktı.

Haberin Devamı

Aileyle irtibat kuran Çocuk Şubesi ekipleri, onun yeniden okula dönmesini sağladı. Geçen yıl 7’nci sınıftayken bıraktığı okuluna kavuşan A.D.’nin kırtasiye malzemeleri ve giyeceklerini de polis karşıladı.

‘AİLEMİZ TERÖR MAĞDURU’

A.D.’nin hakkında, “PKK adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dava açıldı ve 10 Mart’ta 4 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Ailesinin terör mağduru olduğunu, babası korucu diye halası ve babaannesinin kendisi bir yaşındayken teröristlerce öldürüldüğünü belirten A.D., “Düğünden dönüyordum. Gösterilere katılmadığım için polis gelince kaçmadım. Hapis yatmak istemiyorum. Okuyup, polis olmak ve suçluları yakalamak istiyorum. Polis üniforması hayallerimi süslüyor. İmrendiğim kişilere karşı nasıl taş atarım” dedi.

Haberin Devamı

Baba Mehmet Nedim D. de “Ben kızkardeşimi ve annemi Diyarbakır Kulp’da teröre kurban vermiş bir insanım. Terörden kaçmak için Adana’ya geldik. Oğlum olaylara karışmaz” dedi.

Murat KİBRİTOĞLU /DHA