Dünya Polis oyuncak silahlı çocuğu vurdu

Polis oyuncak silahlı çocuğu vurdu

Paylaş
Polis oyuncak silahlı çocuğu vurdu

ABD'de polis sahte silah taşıyan 13 yaşındaki çocuğu öldürdü

ABD'nin California eyaletinde polis, sahte saldırı tüfeği taşıyan ve silahını bırakması için tekrarlanan uyarılara aldırış etmeyen 13 yaşındaki genci vurarak öldürdü.

Haberin Devamı

Santa Rosa kentinde salı günü meydana gelen olayda, şerifin iki yardımcısı gerçek olduğunu sandıkları AK-47 benzeri sahte saldırı tüfeği taşıyan gençten silahını bırakmasını istedi, emre uymayınca vurulan Andy Lopez adlı genç olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay soruşturulurken, görgü tanıkları birkaç el silah sesi duyduklarını söyledi. Vurulan gencin babası Rodrigo Lopez, sahte tüfeğin bir arkadaşına ait olduğunu belirtti. Şerifin bürosundan yapılan açıklamada, ölen gencin kemerinde bir de plastik tabanca bulunduğu belirtildi.

Genci vuran polislerin idari izne ayrıldıkları kaydedildi. Şerif Steve Freitas, "trajedi" sözleriyle nitelendirdiği olayla ilgili olarak doğru ve şeffaf bir soruşturma yapılacağı sözünü verdi.

Haberin Devamı

Lopez'in okulunun sözcüsü, onu "çok sevilen, çok popüler, yakışıklı, akıllı ve becerikli bir öğrenci" olarak tanımlarken, gencin öldürüldüğü yere olay gününden bu yana mum, oyuncak ayı ve çiçekler bırakılıyor.