Dünya Polis şiddetine sessiz kalmadı

Polis şiddetine sessiz kalmadı

Paylaş
Polis şiddetine sessiz kalmadı

Tek kadınlarda dünya 2 numarası ABD’li tenisçi Williams:"(ABD’deki polis şiddeti tartışması) Milyarlarca insanın hayatını etkileyen, yeterince olay yaşamadık mı? Bu olaylara karşı sessiz kalmayacağım" dedi

Tek kadınlarda dünya 2 numarası ABD’li tenisçi Serena Williams, ülkesindeki siyahi vatandaşlara karşı polis tarafından yapılan ırkçı muameleye tepki gösterdi. Williams, sosyal medyadaki Facebook hesabından yayımladığı mesajda, ABD’deki "polis şiddeti" tartışmasına dahil olarak endişelerini paylaştı.

Başından geçen bir olaya değinerek düşüncelerini aktaran 35 yaşındaki tenisçi, şu ifadeleri kullandı: "Bugün, telefonumda bazı işlerimle ilgilenebilmek için 18 yaşındaki siyahi yeğenime beni arabayla gideceğim toplantıya götürmesini rica ettim. Arabada giderken yolun kenarında bir polis memuru gördüm. Aracımızı kenara çekmelerinden korktuğum için hemen hız limitini aşıp aşmadığımızı kontrol ettim. Bir anda, arabada polis tarafından erkek arkadaşı vurulan kadının yer aldığı korkunç videoyu hatırladım. Arabayı kendim kullanmadığım için pişman oldum. Diğerleri gibi masum olan yeğenimin başına bir şey gelseydi kendimi affetmezdim."

Bu tip şeyleri 2016 yılında düşünmek zorunda kalmalarının üzücü olduğunu aktaran ABD’li tenisçi, "Milyarlarca insanın hayatını etkileyen, yeterince olay yaşamadık mı? Sanırım daha katedecek çok yolumuz var. Bu konuda sesimi yükseltmeli miyim diye düşündüm. Peki benim yeğenlerime ne olacaktı? Peki oğlum ya da kızım olursa? Martin Luther King’in söylediği gibi, ’Sessizliğin ihanet sayılacağı zamanlar gelecektir.’ Bu olaylara karşı sessiz kalmayacağım." değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin Minnesota eyaletinde, 32 yaşındaki siyahi Philando Castile, arabada kız arkadaşının yanındayken beyaz polis memurlarınca vurularak öldürülmüştü. Buna benzer birçok siyahi vatandaşın ölümü, ABD genelinde protestolara neden olmuştu.

Haberin Devamı