Gündem Polis sordu; "kedicik" cevap verdi

Polis sordu; "kedicik" cevap verdi

Paylaş
Polis sordu; "kedicik" cevap verdi

Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan Duygu Altınok'un emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Polisin "Turnike" sisteminden "Mehdi" iddiasına kadar bir çok soru sorduğu Altınok'un suçlamaları kabul etmediği öğrenildi

Adnan Oktar ve grubuna yönelik düzenlenen operasyonda Ankara’da gözaltına alınan kadınlardan 34 yaşındaki Psikolog Duygu Altınok emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Altınok, tüm sorulara cevap verirken, ’Adnan Oktar’a yönelik suç örgütünü tanımını her soruda reddetti. Bir reklam şirketinde proje yöneticiliği yaptığını belirten Altınok gözaltına alınanların büyük bir kısmını tanıdığını belirterek, kendilerini ’arkadaş grubu’ olarak tanımladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

"PİŞMAN OLACAK BİR ŞEY YAPMADIM"

Kamera kaydı eşliğinde ifadesi alınan Duygu Altınok’a polis ’Etkin Pişmanlık’ hükümlerinden yararlanmak isteyip istemediği sordu. Altınok, pişman olacağı veya suç teşkil edeceği hiçbir şey yapmadığını belirterek ’Etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti.

"ÜNİVERSİTE SON SINIFTA TANIŞTIM"

Gözaltına alınanları arkadaşları olduğu için tanıdığını ve aralarında bunun dışında bir ilişki bulunmadığını belirten Duygu Altınok, Adnan Oktar ile tanışmasını da şöyle anlattı; "2007 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümü son sınıfta okuduğu dönemde okulun yanındaki kitapçılarda Adnan Oktar kitaplarını ve CD’lerini görüp aldım. Çok beğendiğim için okulda Adnan Oktar’ın çevresindeki insanları tanıdığını öğrendiğim fen edebiyat fakültesinde eğitim gören Yeşim olarak hatırladığım kişiye, Adnan Oktar ve çevresindekilerle beni tanıştırmasını istedim. Yeşim beni Yasemin Mert ile tanıştırdı. Örgüt tanımlamasını kabul etmediğim için bu arkadaş grubu ile bu şekilde tanıştım. Adnan Oktar ile 2011’de A9 TV’de canlı yayınlar başlayıp, sevenler, misafirler bu yayınlara gitmeye başlayınca bende talep ettim ve burada Adnan Oktar ile ilk defa yüzyüze tanıştım"

Haberin Devamı

AMACI İSLAMI ANLATMAK

Adnan Oktar ve yakınındakilerin isnat edilen suçların hiçbiriyle alakası olmadığını belirten Duygu Altınok, "Adnan Oktar ve arkadaşlarının amacı canlı yayınlarla gündem konularının yorumlanması, İslamı anlatmak ve ilmi çalışmalar yapmaktır. Yapılan faaliyetler olarak canlı yayınlar, Adnan beyin kitapları, yapılan bili dediği öğrenildi.

DHA