Gündem Polis, üniversitelere geri dönüyor

Polis, üniversitelere geri dönüyor

Paylaş
Polis, üniversitelere geri dönüyor

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, ''Sayıyı bulabilirsek referanduma gideriz. 2014'te üç seçim gelebilir" dedi. Başbakan ayrıca stat ve üniversitelerden özel güvenliğin çıkarılacağını, polisin geri döneceğini açıkladı. Halen rektör izni olmadan üniversiteye polis giremiyor...

ABD ziyaretini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle başkent Washington'da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Yeni anayasa konusunda umudunu yitirmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, başkanlık sisteminin tartışmaya açılmasını istediklerini söyledi.

Bu konuda muhalefeti eleştiren başbakan, yeni anayasada uzlaşma sağlanamazsa kendi tekliflerini gizli oylama ile Meclis'e sunabileceklerini de ifade etti.

Yeterli sayının bulunması durumunda referanduma gidileceğini belirten başbakan, "2014'te 3 seçim gelebilir" (Yerel seçimler, cumhurbaşkanlığı ve referandum) diye konuştu.

ARINÇ'TAN GÜLEN'E ZİYARET

Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın ABD temaslarının ilk gününde vekaleten Fethullah Gülen'e "insani bir ziyaret" gerçekleştirdiğini söyledi.

Başbakan, "Geçmişe dayalı kardeşlik ve dostluk ilişkimiz var. Öteden beri bazı çevrelerin olumsuz dedikodu ve spekülasyonlarını bertaraf etmek için yapılmış bir görüşmedir. Biz görüşmek istedik onlar da kabul gösterdiler" dedi.

Haberin Devamı

'AĞZI OLAN KONUŞUYOR'

Başbakan Erdoğan'a Galataport ihalesiyle ilgili tepkiler de soruldu.

Erdoğan, "Ağzı olan konuşuyor. Bundan önceki fiyat yarısıydı süre 49 yıldı. Burada süre 30 yıl" dedi.

ÖZEL GÜVENLİK YERİNE POLİS GEÇECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan stat ve üniversitelerden özel güvenliğin çıkarılacağını, polisin geri döneceğini açıkladı.

Futbolda son günlerde artan şiddet olaylarına karşı adımlar atacaklarını belirtti, "Kulüpler, federasyon ve medya birlikte çalışın. Biz de hükümet olarak üstümüze düşeni yaparız. Özel güvenliği çıkartacağız. Çünkü danışıklı dövüş oluyor" dedi.

Başbakan üniversitelerde de özel güvenliğin kaldırılacağını açıkladı.