Gündem Polise ateş açan terörist adliyede

Polise ateş açan terörist adliyede

Paylaş
Polise ateş açan terörist adliyede

İzmir'in Buca ilçesinde polise yönelik yapılan silahlı ve bombalı saldırıdan sonra yakalanan terör örgütü MLKP üyesi zanlı adliyeye sevk edildi

Buca ilçesi Göksu Mahallesi’nde 28 Ekim akşamı meydana gelen olayda gezici polis ekiplerine silahlı ve bombalı saldırının ardından yakalanan MLKP üyesi D.A.’nın (23) işlemleri, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde tamamlandı. Emniyette ifade vermeyen zanlının susma hakkını kullandığı öğrenildi. Almanya’dan İzmir’e gelen D.A.’nın anne ve babasının bazı aile üyeleriyle birlikte çocuklarıyla görüştüğü, ancak zanlının "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlanması için ifade vermeye ikna edilemediği öğrenildi.

Haberin Devamı

POLİSİN DİKKATİ, EYLEMİN ÖNÜNE GEÇTİ

1 Kasım seçimleri öncesi sansasyonel bir eylem hazırlığında olan teröristleri, başarısızlığa uğratan ise polisin dikkati oldu. MLKP üyesi iki teröristin üzerinde bulunan silah namlusunu gören polis ekibi, aracın kapılarını kendilerine siper ettiği sırada teröristler tarafından açılan ateş sonucu cam kırıklarından yararlandı. Olaydan sonra iki terör örgütü üyesinden biri yakalanırken bir süre takip edilen kadın teröristin ise el bombası atarak izini kaybettirdiği belirtildi.

İki teröristin İzmir’deki ilk eylemlerini, geçtiğimiz Mart ayında Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren eski AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin yönetim kurulu başkanı olduğu ve TOMA’ların imalatının yapıldığı fabrika önünde ses bombası patlatarak yaptıkları iddia edildi. Kaçan kadın teröristin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı