Gündem Polise molotofa karşı yeni araç

Polise molotofa karşı yeni araç

Paylaş
Polise molotofa karşı yeni araç

Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle toplumsal olaylarda kullanılan shortland tipi zırhlı araçlara bazı yenilikler getiriyor

Polis, artık 1,5 km zoom özelliği, 360 derece dönebilen ve üzeri yanmaya karşı dayanıklı boya ve lastik bulunan zırhlı araçlarla olaylara müdahale edebilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında, 150 personele İstanbul’da 3 hafta süren kamera sistemi kullanımı ve sürüş teknikleri eğitimi verildi. Yarın sona erecek eğitim sonunda yapılacak sınavda 70 puanı geçemeyen personel elenecek. Konuyla ilgili olarak bir emniyet yetkilisi şu bilgileri verdi:

"Yapmış olduğumuz eğitim öncelikle sürüş tekniği ve buna bağlı olarak araçlardaki cihazların öğretilmesi. Yeni araçlarımızda öncelikli olarak molotofa karşı yangın söndürme sistemi takıldı.

Bu nedenle yanmaz boya kullanılmaya başlandı. Şu anda deneme aşamasında, tekerlekleri de dahil herhangi bir yanma durumunda yangın söndürme sistemi alevi algılayarak otomatik olarak devreye girebiliyor.

Girmediği zaman manuel olarak devreye sokabiliyoruz. Yeni donatılan araçlarımızın yüzde 80’inde ayrıca kamera sistemi oluşturuldu. Bu kameralar, yüz tanıma özelliğiyle beraber 1.5 km zoom, çoğunda gece görüş sistemi ve mühimmatlara karşı duyarlı.

Araçlarımız Terör, Çevik, İstihbarat olmak üzere toplumsal olaylarda görev olan bütün birimlerimizde kullanılacak. Araçların tekerlerinde patlamayan lastik ‘raflet’ denilen maddeler kullanıldı. Bu maddenin özelliği patlasa ve yansa dahi 50 km aracı götürebiliyor."


Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)