Gündem Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma

Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma

Paylaş
Polisin sloganlı yürüyüşüne soruşturma

Edirne'de geçen hafta Romanların yoğun olarak yaşadığı mahallelere düzenlenen operasyondan sonra bir grup polisin "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atarak yürümesiyle ilgili Emniyet soruşturma başlattı

Edirne'nin Keşan ilçesinde 1 Temmuz’da Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, Romanların yoğun olarak yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet mahallelerindeki çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 45 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Haberin Devamı



Operasyonun ardından yaklaşık 200 çevik kuvvet ve özel tim polisi ise operasyonun yapıldığı mahallelerde, "Ne mutlu Türküm diyene" ve "Polis huzur, güven verir" sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eskortluğunda Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürümüştü.

Sloganlı yürüyüşle ilgili CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Meclis'te, "Roman mahalleleri tatbikat yeri değildir" demişti.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer33055","33055","201507","33055-332038.jpg","1", "0","Polisin sloganlı yürüyüşüyle ilgili soruşturma başlatıldı");

Polislerin yürüyüşüyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı ve görevlendirilen müfettişler konuyla ilgili Edirne ve Keşan’a gönderildi.

Soruşturma kapsamında görüntüler incelenecek. Bazı polis yetkililerinin ifadelerine başvurulacak.

DHA