Dünya Polisin taserle müdahale ettiği genç öldü

Polisin taserle müdahale ettiği genç öldü

Paylaş
Polisin taserle müdahale ettiği genç öldü

Florida eyaletinde dur ihtarına uymadığı için polisin taser uyguladığı Hispanik asıllı bir kişi hayatını kaybetti

Florida eyaletine bağlı Miami Beach’te 18 yaşındaki uluslararası ödüllü graffiti sanatçısı Hispanik asıllı İsrael Hernandez, terkedilmiş bir binaya sprey boyayla graffiti yaptığı sırada polis tarafından yakalandıktan sonra kaçmaya kalktı.

Polisin elektrik şoklu silahla müdahale ettiği genç yere yığıldı. Miami Police Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, "Polisin takibi sonucunda, sözkonusu kişi polis memurlarıyla yüzyüze geldi ve memurlar kendisine durması için komut verdi, gözaltına alınmasını sağlamak için bir memur elektrik şoklu silahını kullandı. Sözkonusu kişi gözaltına alındı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Hernandez’in ölümünün tam olarak belirlenemediği, henüz bitmemiş olan otopsi ve toksikoloji rapor sonuçlarının beklendiği bildirildi. Miami Beach Emniyet Müdürü Ray Martinez de "Hernandez’in ailesine başsağlığı dilerim" diyerek olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Martinez, "Memurlar fiziksel bir olayı önlemek için taser kullanmak zorunda kaldı" dedi. Olayın görgü tanıklarından 19 yaşındaki bir kişi ise Hernandez’i kovalayan 5 polisin onu yakalayarak önce duvara dayayıp ardından yere yığdıklarını "zayıf ve cılız yapılı" Hernandez’in yerde yatarken, polislerin aralarında şaka yaptıklarını ileri sürdü.

Miami Herald gazetesinin haberine göre ise itfaiyeye ait acil müdahele ekibinin, Hernandez’i Mount Sinai Hastahanesine götürdüğü ve gencin burada hayatını kaybettiği ifade edildi.

Haberin Devamı