Gündem Polisler tek tek fişlenmiş

Polisler tek tek fişlenmiş

Paylaş
Polisler tek tek fişlenmiş

Gazeteci Ahmet Şık, yeni çıkan kitabında, 'Fethullah Gülen cemaatinin polisler hakkında hazırladığı fişleme kaydı' olduğu öne sürülen bir belgeyi yayınladı. Belgede, Ankara Çevik Kuvvet polislerinin politik görüşleri, ailevi sorunları, dindarlık dereceleri tek tek yazılmış

Timur SOYKAN / POSTA

Gazeteci Ahmet Şık, Fethullah Gülen cemaatinin polisteki örgütlenmesini anlatan ‘İmamın Ordusu’ isimli kitabı yazarken 3 Mart 2012’de gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Ahmet Şık’ın bitmemiş kitabı da yasaklanmış, kitap Ahmet Şık hapisteyken ‘000KİTAP’ adıyla 125 gazeteci ve aydının imzasıyla çıkmıştı.

O belge bu kitapta 13 ay Silivri Cezaevi’nde tutuklu kalan Ahmet Şık son kitabı ‘Pusu’da, ‘İmamın Ordusu’nda yer vermek için peşinde olduğu belgeler nedeniyle hedef olduğunu ve hapsedildiğini ifade ediyor.

Ahmet Şık bu belgelerden birinin, eski polis müdürü Hanefi Avcı’nın savcılara teslim ettiğini söylediği, ‘Fethullah Gülen cemaatinin polis fişlemeleri’ olduğunu yazdı.

Hanefi Avcı’nın verdiği bu belgenin savcılıkta kaybolduğu öne sürülmüştü. Ahmet Şık bu fişleme listesini son kitabı 'Pusu-Devletin Yeni Sahipleri’nde yayınladı. 1-5 arasında puan Excel tablosu şeklindeki bu fişleme kaydında Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki polislerin sicili, adı, soyadı, görevli olduğu yerin yanı sıra dini, ailevi bilgileri, politik görüşleri yazıyor.

Polislere Gülen cemaatine yakınlıklarına göre 1- 5 arasında puanlar veriliyor. Fişlemeyi yapan polisin ismi ve telefon numarası da listede yer alıyor. Fişlemelerin bütün emniyet teşkilatı için hazırlandığı iddia ediliyor.



ORUÇ VE NAMAZ KAYDI

Fişleme kaydında polisler için yer alan bazı ifadeler şöyle: “Hizmet aleyhinde konuşur, dikkat edilsin.”, “Samimi, dini konulara açık. Muhtemelen Alevi.”, “İlgilenildi, gelmedi. Futbolu sever.”, “Küfürbaz”, “Namaza başladı.”, “Üçlük bir arkadaş, dersleri ara sıra aksatır. 40 YTL himmet (cemaat içinde toplanan aylık bağış) verir. Eşi çalışıyor. 40 YTL dergi borcu var.”, “İlgilenildi, ilgiye doymuyor.”, “Derslerimize katılır. Namazı düzensiz kılar.”, “Kendi halinde, sessiz, Cuma kılar, ortama uyar, ilgilenilirse kazanılabilir.”, “Yakın ilgiyle aile ziyaretleriyle yeniden kazanılabilir.”