Kemer Polisten, çocuklara yaya geçidi kullanma eğitimi

Polisten, çocuklara yaya geçidi kullanma eğitimi

Paylaş
Polisten, çocuklara yaya geçidi kullanma eğitimi

Polisten, çocuklara yaya geçidi kullanma eğitimi

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Kemer ilçesinde de 'kırmızı çizgi' uygulamasına başlandı. Polisler yaya geçidi kullanımı hakkında öğrencilere eğitimler verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayaların trafikteki güvenliğinin sağlanması ve yaya geçişlerine farkındalığının oluşturulması amacıyla başlatılan kırmızı çizgi uygulaması kapsamında, Kemer genelinde birçok noktada yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekildi.

Uygulama kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri ise öğrencilere yaya yolu kullanımı ile ilgili eğitimler verdi. Bu eğitimlerin ilki ilçe merkezindeki Kemer Anaokulu ve Kiriş Mahallesi'ndeki Kiriş İlkokulu'nda toplam 112 öğrenciye, 'yaya geçidi nedir, nerelerde bulunur', 'yaya geçidi bulunmayan yerlerde karşıya geçme' ve benzeri konularda uygulamalı eğitimler verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin yaya geçidi eğitimlerinin hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı