Türkiye (Son Dakika) Polisten 'uyuşturucu', patrondan 'alem' baskını

Polisten 'uyuşturucu', patrondan 'alem' baskını

Paylaş
Polisten 'uyuşturucu', patrondan 'alem' baskını

İstanbul Narkotik polisi uyuşturucu sevkiyat yapmayı planlayan bir şebeke için operasyon düzenledi. Polisin yaptığı operasyon karşısında şaşıran TIR sahipleri, yanlarında çalışan şoförün 'alem' yaptığından kuşkulanarak baskın yapmak için geldiklerini söyledi

İstanbul Narkotik polisi uyuşturucu sevkiyatı yapmayı planlayan bir şebekeyi 6 ay önce takibe aldı. Yapılan takipte, bir TIR sürücüsünün Avrupa’ya uyuşturucu götürmek için bir uyuşturucu şebekesiyle irtibata girdiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, uyuşturucu nakliyesi yapmak isteyen TIR sürücüsü Cemal Ö.’nün şebeke üyeleriyle anlaştığı belirlendi. Bunun üzerine şebeke üyeleri İran sınırından aldıkları eroini İstanbul’a getirdi.

Narkotik ekipleri uyuşturucunun İstanbul’a getirilmesinin ardından takibini yoğunlaştırdı. Polis takibini sürdürürken uyuşturucular Büyükçekmece’de TIR’ın çekici bölümüne zulalandı.

FİRMA SAHİBİ VE POLİS EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPTI

Uyuşturucunun TIR çekicisine yerleştirilmesinin ardından polis operasyon için start verdi. Büyükçekmece’de yapılan operasyonla TIR sürücüsü Cemal Ö., gözaltına alındı.

Bu sırada TIR sahibi olan firma yöneticileri de olay yerine geldi. Polisin yaptığı operasyon karşısında şaşıran TIR sahipleri, yanlarında çalışan şoförün firmaya uğramaması nedeniyle şüphelendikleri ve sürücünün "alem" yaptığından kuşkulanarak baskın yapmak için geldikleri iddia edildi. Firma yetkilileri polisin operasyonunu gördüklerinde şaşırdıklarını söyledikleri belirtildi. Polisin TIR’da yaptığı aramalarda 101 kilo 700 gram eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

ÇEKİCİNİN HER YERİNDEN EROİN ÇIKTI

Uyuşturucuların bulunma anaları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polis TIR çekicisinin içindeki parçaları söküyor. Neredeyse sökülen her parçanın ardındaki doğal boşluklarında paketler halinde eroin bulunuyor.

UYUŞTURUCU NAKLİYESİ İÇİN FİRMA KURDULAR

Aynı uyuşturucu şebekesinin Avrupa’ya uyuşturucu gönderme planına yönelik bir diğer operasyonda Hadımköy’de gerçekleştirildi. 1 hafta arayla gerçekleşen 2’inci operasyonda polis bir TIR’ın dorsesinin zeminine zulalanmış 49 kilo 600 gram eroin ele geçirdi.

Aralarında uyuşturucuların sahibi olduğu öne sürülen 1 kişinin de bulunduğu 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 6 ruhsatsız tabanca ve 14 bin 300 Euro para da ele geçirildi. Uyuşturucu kaçakçılığının nakliyesini planlayan Mahmut Y.’nin bu amaçla nakliye firması kurduğu iddia edildi.

NARKOTİK KÖPEĞİ 'NİGHT' BULDU

Polisin yaptığı operasyonda TIR’ın taşıyıcı kısmı olan dorsesinde ele geçirilen uyuşturucu eğitimli narkotik köpeği "Night" tarafından bulundu. Yapılan operasyonun arama anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde TIR’ın çevresinde ve boş konteynerda dolaştırılan "Nigt"ın tepki verdiği görülüyor. Eğitimli köpeğin tepki verdiği yer önce matkapla deliniyor. Daha sonra ise zemin levye ile kaydırılıyor. Zeminin kaldırılmasıyla paketler halindeki uyuşturucu görülüyor.

Haberin Devamı

7 ŞÜPHELİ DE TUTUKLANDI

Polisin yaptığı 2 operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler tutuklanarak ceza evine gönderildi.

DHA