Kaş Portekiz Büyükelçisi'nden kaymakama ziyaret

Portekiz Büyükelçisi'nden kaymakama ziyaret

Paylaş
Portekiz Büyükelçisi'nden kaymakama ziyaret

Portekiz Büyükelçisi'nden kaymakama ziyaret

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası 7 Güneş 7 Ay Festivali'ne katılmak için gelen Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Paula Leal da Silva, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan'ı ziyaret etti.

Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva'nın Kaymakam Ulaş Akhan'ı ziyaretine, eşi Jose da Silva, Portekiz Büyükelçiliği Müsteşarı Vasco Seruya, festivalin kurucu direktörü Marco Abbondanza, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, CHP'li Kaş Belediye Meclisi Üyesi Meral Çiyan Şenerdi katıldı.

Kaymakam Ulaş Akhan "İlk kez ülkemizde, Kaş'ta düzenlenecek 7 Güneş 7 Ay Festivali dolayısıyla başlayan sıcak dostluk ortamı, Akdeniz ülkeleri arasındaki işbirliği ve yardımlaşmanın gelişmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Sizlerin bundan sonraki yapılacak çalışmalarda, Akdeniz kıyılarının korunmasında ve karşılıklı turizm aktivitelerinin gelişmesinde katkılarınızı bekliyoruz. Ülkeler arasındaki gelir dağılımındaki farklılıklar, yaşam standardı arasındaki dengesizlikler gelecekte büyük sorunlar oluşturacaktır. Günümüzde bu yaşanan sıkıntılar ve sorunlar nedeniyle göç sorunu başladı. Önümüzdeki dönemde göçmen politikalarına yoğunlaşma artacaktır. Türkiye bu anlamda büyük deneyim kazandı. Bunu başka ülkelerle paylaşacak konumda. Bizler Akdeniz ülkeleri ve bu ülkelerde yaşayan insanlar olarak dünya barışına ve hoşgörü içinde yaşamaya önemli katkılar sunacağız. Kaş'ta düzenlenen festival de bu amaçlara önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Büyükelçi Paula Leal da Silva da "Ben Türkiye aşığıyım. Portekiz'in Ankara Büyükelçisiyim. Ancak aynı zamanda tüm dünyada Türkiye'nin de büyükelçisiyim. Kaş'a ilk kez geldim. Gördüğüm güzellikler karşısında adeta büyülendim ve gözlerime inanamadım. Olanağım olsa bütün işlerimi bırakır, yaşamımı Kaş'ta sürdürürdüm. Belki sizler içinde yaşadığınız için farkında değilsiniz bu büyülü güzelliğin. Kaş gerçekten çok özel bir yer. Bunun kıymetini bilin. Türkiye bu kadar göçmeni kabul ederek, tüm zorlukların üstesinden gelerek, dünyaya çok önemli insani bir mesaj vermiştir. Bunu diplomatik bir söylem olarak değil, yüreğimden gelen içtenlikle söylüyorum. Festival, Kaş için önemli bir başlangıç olacak. Her yıl yapılacak bu festivalle, ülkelerimiz arasındaki dostluğun gelişmesine katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Görüşmenin sonunda Kaymakam Ulaş Akhan, Portekiz Büyükelçisi Paula Leal da Silva'ya, Yörük motifleriyle dokunmuş bir heybe hediye etti.

Ziyaretin ardından Büyükelçi Paula Leal da Silva, Kaş'ta yapılan festival etkinliklerine katıldı. Bugün de Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni ve Xanthos Antik Kenti'ni gezecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı