Spor Potada dev derbi 'dalya' diyor

Potada dev derbi 'dalya' diyor

Paylaş
Potada dev derbi 'dalya' diyor

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Cafe Crown, Cumartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 100. kez karşı karşıya gelecek

Türkiye Deplasmanlı Basketbol Ligi'nin başladığı 1966-67 sezonundan bu yana iki takım arasında yaşanan rekabette Galatasaray Cafe Crown 49 galibiyet alırken, Fenerbahçe Ülker 48 kez rakibine karşı üstünlük sağladı.

İki karşılaşma ise o dönemlerdeki statüye göre mümkün olan beraberlikle sonuçlandı. 1969-1970 sezonunun ilk devresinde oynanan müsabaka 72-72'lik skorla tamamlanırken, 1975-1976 sezonunun ilk yarısında oynanan karşılaşma ise 88-88 sona erdi.

Ligin 43 yıllık tarihinde Galatasaray Cafe Crown rakip potada 7705 sayı üretirken, Fenerbahçe Ülker ise buna 7721 sayı ile karşılık verdi. Galatasaray Cafe Crown bugüne kadar 4 kez şampiyonluk sevinci yaşarken, Fenerbahçe Ülker 3 kez lig şampiyonluğunu kazandı.

İki takım, 1981-1982 sezonunda ise statüden dolayı hiç karşı karşıya gelmedi. O sezon Fenerbahçe Beyaz Grupta, Galatasaray ise Kırmızı Grup'ta yer aldı. Sarı kırmızılı takım grup maçlarını ilk iki sırada tamamlayarak Final Grubu'na yükseldi.

Sarı-lacivertli ekip ise gruptan çıkamayarak Klasman Grubu'nda mücadele etti. İki takım arasında oynanan maçların altısı ise uzatmalar sonucunda tamamlandı. Bu karşılaşmaların üçünde Fenerbahçe Ülker galibiyetle sonuçlandı.

İki takım arasında oynanan son karşılaşmada ise Galatasaray Cafe Crown aldığı ceza nedeniyle Fenerbahçe Ülker bu maçın galibi oldu. 1982-83 sezonunda ligde play-off sisteminin başlamasından bu yana dev rakipler 5 kez eşleşti.

Bu eşleşmelerin üçü Galatasaray Cafe Crown'un, ikisi ise Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğü ile sonuçlandı.

Haberin Devamı