Gündem 'Poyraz için niye "Allah rahmet eylesin" dedin?'

'Poyraz için niye "Allah rahmet eylesin" dedin?'

Paylaş
'Poyraz için niye "Allah rahmet eylesin" dedin?'

Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz'ın tehdit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada şüphelilerden T.Ç'nin, Poyraz için "Allah rahmet eylesin" diye konuşması teknik takibe takıldı

Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz ile Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli atan Bedirhan Şinal’i ifadelerini değiştirmeleri için tehdit ettiği gerekçesiyle yürütülen soruşturmada şüphelilerin savcılık ifadesi devam ediyor.

PEKER’İN ADAMI POYRAZ İLE AMASYA’DA GÖRÜŞMÜŞ

Ergenekon davasının gizli tanığı Poyraz’ın tehdit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada şüphelilerin teknik takibe takılan konuşmaları sorgu konusu oldu. Yapılan tespitlere göre, Sedat Peker’in adamlarından olduğu iddia edilen İ.Y, gizli tanık Poyraz ile Amasya’da bir araya geldi. Poyraz’dan Peker aleyhine verdiği ifadesini değiştirmesini isteyen İ.Y.’nin gizli tanık Poyraz’ın akrabası T.Ç ile yaptığı görüşme dinlemeye katıldı..

NİÇİN ‘ALLAH RAHMET EYLESİN’ DEDİN SORUSU

Telefon görüşmesinde İ.Y’nin, T.Ç’ye "Senin Poyraz bizi yaktı.Kendisi ile görüştüm" dediği, T.Ç’nin de "Allah rahmet eylesin" diye yanıt verdiği tespit edildi.
Savcılık sorgusu yapılan berber T.Ç,’ "Allah rahmet eylesin" ile ne demek istediniz?" şeklinde soru yöneltildiği öğrenildi. Gizli tanık Poyraz’ın uzaktan akrabası olduğu ve daha önce Peker grubu ile birlikte hareket ettiğini söyleyen T.Ç.’nin ifadesinde, " İ.Y’yi mahalleden tanıyorum. Poyraz ile görüştüğünü söyledi bana. Ben de öylesine ‘Allah rahmet eylesin’ dedim. Kendisine bir şey yapılacağını bildiğimden söylemedim. Kendisi mafya grubunun içindeydi. Daha önce birlikte olduğu kişilerle ilgili bazı ifadeler verdi" dediği öğrenildi.

AVUKAT B.B İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Öte yandan savcılık sorgusu yapılan bir diğer şüpheli de avukat B.B oldu. Ergenekon davasının sanıklarından Boğaç Kaan Murathan’ın avukatı B.B’ye de, Cumhuriyet Gazetesi’ne molotof kokteyli atan Bedirhan Şinal’in ifadesini değiştirmesi için para verilip verilmediği sorulduğu belirtildi. Bedirhan Şinal’in, Boğaç Kaan Murathan’a iftira attığını belirten avukat B.B’nin ifadesinde, "Şinal zaten bu sürece kadar 4-5 defa ifadesini değiştirdi. Ben Şinal’in ifadesini değiştirmesi için bir baskı yapmadım. Bu konuda kimseye talimat vermedim" dediği öğrenildi.

"ŞİNAL’İN AMCASINA PARA VERMEDİM"


Şinal’in amcası Tacettin Şinal’i duruşmalarda gördüğü için tanıdığını ve Tacettin Şinal’in istediği doğrultusunda birkaç kez görüştüğünü belirten avukat B.B. "Bu görüşmelerimde kesinlikle ifadesini değiştirmesi için bir baskı yapmadım. Kimseye ifadesini değiştirmesi için para vermedim." diye ifade verdiği belirtildi.

Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL, (DHA)