Spor Prandelli her şeyi açıkladı: Sabri...

Prandelli her şeyi açıkladı: Sabri...

Paylaş
Prandelli her şeyi açıkladı: Sabri...

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı bırakılması kararına açıklık getirdi. Gözünü 23. haftadaki Fenerbahçe derbisine diken İtalyan hoca, "Kadıköy'e gidiyoruz çünkü kazanacağız" dedi

Sarı-kırmızlı takımın yeni hocası Cesare Prandelli, Türkiye’deki ilk röportajını Hürriyet’e verdi, çarpıcı açıklamalar yaptı... İşte Ali Naci Küçük'e konuşan İtalyan teknik adamın sözleri...

"POLİSİN KORNER ATTIĞI MAÇ DOĞALLIĞINI KAYBEDER"

- Türkiye’deki futbol iklimini ve İstanbul’u nasıl buldunuz?

- Dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyim. Sanki fazladan birkaç şehir var İstanbul’da. Futbolla yaşayan bir ülke burası. Saygı ve sevgi görüyorum. Herkese teşekkür ediyorum.

- Ülkemizde derbi tecrübesi yaşadınız. Neler gördünüz?

- Süper Kupa finalinde olaylar nedeniyle oyun çok fazla durdu. Kornerler, polislerle birlikte kullanıldı. Bu kadar fazla müdahalenin olduğu maçta futbol güzelliğini doğal olarak kaybediyor. Ama bir gün gelecek, sadece sportif gözle maçlar izlenecek. Ben buna inanıyorum. Hiç bir şekilde olay ya da kötü amaçla sonuçlanan bir derbi olmayacağı günleri de göreceğiz.

- Peki bu ne zaman olur?
- İnsanlar biraz daha sağduyulu davranmaya başladığı zaman.

"BİR FUTBOLCUNUN DAVRANIŞI ONU DEĞİL, KULÜBÜNÜ DE BAĞLAR"

- Kadıköy’de Galatasaray tam 15 yıldır Fenerbahçe önünde kazanamıyor. Bir çok hoca oradan boynu bükük ayrıldı. Sizi o maç korkutuyor mu?

- Hiçbir zaman korku duymam. Rakibime karşı sadece saygı duyarım. Kadıköy’e kazanacağımızı bilerek gideceğiz. Büyük futbolcuların baskıları kaldırıp işlerini çok daha iyi yapması gerekir. Fenerbahçe deplasmanı geldiğinde oraya 3 puan için gideceğiz.

- Volkan’ın, Melo için söylediklerine ne diyeceksiniz? Sizce linç edildi mi?
- Provokasyonlara hiçbir zaman cevap vermemek gerekli. Karşındaki insanın fikrine saygı duyup susmak ve bir şey dememek lazım. Her olayda cevap vermeye kalkarsak biz, biz olmaktan çıkarız. Bir kişinin davranışları kendi karekterini göstermez. Maalesef kulüplerini de bağlar o hareketler. Linç diye kötü bir tabirden değil, fair play ve rakibe saygıdan bahsetmek gerekli.

"EŞİMİ KAYBETTİKTEN SONRA HAYATIMDA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ"

- Saha içindeki ve saha dışındaki Prandelli arasında fark var mı?

- Profesyonel anlamda motivasyonu yüksek bir teknik adamım. Her zaman emin bir şekilde ilerlerim. Kişi ve karakter olarak ise her zaman hem profesyonel hem de insani açıyı dengede tutmak isterim. Çünkü hiçbir zaman kendi prensiplerimi kenara atıp, belirli bir hedefe ulaşmak için uğraşmadım.

- Eşiniz Manuella’yı kaybettiğiniz hastalık size ne kattı?

- Hayatımda bu olayla her şey değişti. Birçok şey hemde. Bu çok acı veren bir durum. İçimde kalan çok şey var. Bu dramın ortasında böyle bir şansım oldu. Kendi çocuklarımla bunu yaşayabildim ve onlardan destek aldım. Aile içi sevgiyi besleyen çocuklarım var. Belki de bu bizi daha iyi bir aile yaptı. Eşimi kaybettikten sonra hayatım başka bir şekil aldı.

"FENERBAHÇE ÇOK GÜÇLÜ BEŞİKTAŞ İSE BİLİNÇLİ"

4. yıldız için savaşacağız. İki rakibimiz de dişli. Son maçın, son dakikasına kadar mücadele edeceğiz.

- Şampiyonluk yarışı nasıl geçer?
- İki rakibimiz var. Fenerbahçe ve Beşiktaş. Fenerbahçe güçlü bir takım. Şampiyon. Taktiksel olarak iyiler. Beşiktaş, sahada ne yapmaları gerektiğini bilen bir oyuncu grubuna sahip. İyi çalışmışlar. Ayrıca saha içinde fikir ve geometriye de sahipler. Ne zaman ne yapacağını bilen bir ekip var Bilic’in elinde. Beşiktaş’ın da yarışta çok önemsiyoruz.

"BÜYÜK HEDEF İÇİN SAVAŞACAĞIZ"

- Zirve mücadelesindeki şansınız nedir?

- Biz şampiyonluk istiyoruz. Amacımız 4. yıldız. Sonuna kadar savaşmamız gerekiyor bu büyük hedef için. Son maçın, son dakikasına kadar bunun için mücadele edeceğiz.

"BAŞKAN FUTBOLU SEVİYORSA BEN DE O BAŞKANI SEVERİM"


- Ünal Aysal nasıl bir başkan?
- Geldiğimden beri aramızda çok iyi bir ilişki başladı. Umuyorum ki her geçen hafta daha da iyi bir diyaloğa sahip olacağız. Ben her zaman futbolu seven başkanları, çok sevdim. Transfer döneminde hep bizimle oldu. Ünal Aysal, Galatasaray için çok çalıştı. Başkan ile her hafta görüşüp yaptığımız çalışmaları değerlendirmek isterim.

"PARA İÇİN DEĞİL..."

- Yabancı hocalar Türkiye’ye para için mi geliyor?
- Ben Türkiye’ye para için gelmedim. Bu genellemeyi kendim için kabul etmiyorum. “Kazanmak istiyorum” diyen bir başkanın teklifini kabul ettim sadece. Bu söz beni etkiledi.

"MELO, SERT HIRÇIN AMA İYİ NİYETLİ BİR LİDER"

Takımı için oynayıp, sakinliğini koruması Melo için de bizim için de iyi olur. Çünkü ben onun büyük bir futbolcu olduğunu çok iyi biliyorum.

- Melo, hırçın ve agresif bir oyuncu mu?
- Fiorentina’da bizimle ilk sezonunda çok büyük bir kalite farkı gösterdi. Kariyerinde büyük bir basamak atlamıştı. Hiçbir zaman hırçın ve agresif bir futbolcu olarak tanımlamadım kendisini. Sert bir futbolcu o benim için. Ancak, her zaman iyi niyetini koruyarak oynayan sert bir oyuncu. Umarım büyük bir futbolcu olabilmek için ne kadar çok çalıştığını hatırlar. O büyük bir futbolcu çünkü. Bunu biliyorum. Kimseye bir şey kanıtlamak ve göstermek zorunda değil. Sadece karakterini ortaya koyup her zaman dürüstlüğünü koruması, sakin olması lazım. Zaten lider bir yapısı var. Takımı için oynayıp, sakinliğini koruması gerekli. İyi niyetli ama hırçınlığı var.

"KENDİSİYLE SIK SIK KONUŞUYORUM"

- Melo’nun siz geldikten sonraki sakinliği dikkat çekiyor. Bunda payınız nedir?

- Sadece Melo ile değil, tüm futbolcularım ile bu konuda sohbet ediyorum. Ayrıca onları da tek tek dinliyorum. Melo ile de sık sık konuşup, kendisiyle düşüncelerimi paylaşıyorum.

- Muslera için ne diyeceksiniz?
- Bizim önemli bir parçamız. Barcelona ya da Real Madrid kalesini rahatlıkla korur.

Haberin Devamı