Cumartesi Postası Pratik güzellik

Pratik güzellik

Paylaş
Pratik güzellik

Doğru ürün seçimi yapmak, gerektiği şekilde kullanmak, birkaç küçük hileyle mucizeler yaratmak... Güzelleşmek için biraz pratik bilgi edinmek istiyorsanız okumaya devam edin

GÜZİDE YÜLEK

Haberin Devamı

gyulek@doganburda.com

Fondoten alırken bunları unutmayın

1- Cilt tipinize göre ürün seçin. Bunun için sabah uyandığınızda cildinizin nasıl göründüğüne bakmanız yeterli. Cildiniz parlıyorsa, yağlı demektir. Biraz mat görünüyorsa kurudur. Burun ve alın bölgenizde parlama, diğer bölgelerde matlık varsa karma bir cildine sahip olduğunuzu anlarsınız.

2- Kuru cildi olanlar, kullanmadan önce fondötene bir parça A ve E vitamini eklemeli. Yağlı ciltler için de fondötene biraz yağsız pudra ve C vitamini ilave etmek erken yaşlanmayı engelleyebilir.

3- Fondöteni test etmenin en iyi yolu, burun üzerine sürmek. Pürüzsüz bir görünüm veriyorsa yüzünüzün her bölgesine uygun olduğu sonucu çıkar.

4- Fondöteniniz doğru seçilmiş ve cildinize yarar sağlayan türden olmalı, maske görevi görmemeli. Pütürlü bir görünüm istemiyorsanız en ince ve hafif dokuda olanları seçin.

Haberin Devamı

Bronzlaştırıcı mı allık mı? İkisinin de yeri ayrı ve ikisi de makyaj çantamızda mutlaka bulunmalı. Onları en verimli nasıl kullanacağınıza gelince...

BRONZLAŞTIRICI

Görünün: Sanki güneş öpmüş gibi hafif bir bronzluk verir. Cildiniz daha sağlıklı ve sıcak görünür.

Uygulayın: Elmacık kemiği üzerine sürün.

Tüyo: Hafif ve ince yapıdaki pudralar, yüzünüzün her bölgesinde güneş dokunmuş gibi ışıltılı bir altın rengi bırakır.

Unutmayın: Çok fazla bronzlaştırıcı pudra sürmek kirli bir yüz ve yaşlı bir görünüm verir. Onun yerine, cilt tonunuzdan iki ton koyu bir pudra seçin ama daha az uygulayın.

ALLIK

Görünün: Sağlıklı bir ışıltı için parlak tonlarda bir allığı tercih edin; şeker pembesi gibi.

Uygulayın: Elmacık kemiklerinin tam tepe noktasına dairesel hareketlerle sürün.

Tüyo: Tepe noktaya hafifçe sürdükten sonra fırçayı şakaklarınıza doğru gezdirmeyi ihmal etmeyin.

Unutmayın: Bebek gibi bir görünüm istiyorsanız parlak tonlardaki allığınızla parlak renkli bir ruj kullanmayın. Örneğin pembe yanaklarla portakal renkli dudaklar yüzünüzde bir karnaval havası yaratır.

BU KAŞ BENiM Mi?

Kaşından memnun olan kadın var mı bilinmez, herkes başkasının kaşına özeniyor. Mükemmel kaşlara ulaşmanın yolu ise birkaç minik hileden geçiyor.

Haberin Devamı

İNCEYSE: Kaşınızın doğal renginden bir ton açık kaş kalemiyle hafifçe birkaç kez dokunun. Kaş ekliyormuş gibi... Bu dokunuşlar fark edilmez, gerçek kaşmış gibi görünür.

GÜRSE: Kalın kaş sezonun trendi. Yani, bu, sizin yılınız. Yapmanız gereken, sadece iki kaş arasındaki fazlalıkları düzenli olarak almak ve her gün fırçalamak.

ARASI AÇIKSA: Açık kahve tonlarında bir maskara alın. Maskaranın fazlasını kağıt mendille silin. Maskara fırçasını kaşınıza sürerek keskinlik kazandırın. DIŞA

DOĞRU UZUYORSA: Kaş kalemiyle boşlukları doldurun. Bunun için yumuşak hareketlerle dokunmanız yeterli. Çok belirgin çizgilerden kaçının. Kaşın uzama döneminde kirpiklerinizi maskaralamayı ve dudaklarınıza koyu renk ruj sürmeyi unutmayın. Bu hileler, dikkati başka yöne çeker.

CiLDiMiKROPTAN KORUMANIN 3 YOLU

1- Cep telefonunuzu temizleyin Cep telefonunuzdaki kir, çenenizde sivilceye neden olur. Haftada bir, cihazınızı temizlemeyi unutmayın.

Haberin Devamı

2- Makyaj çantanızı yıkayın Nereye giderseniz o da sizinle geliyor. Ayda bir kez makyaj çantanızı boşaltın ve kirden arındırın.

3- İpek yastık kılıfı kullanın Uyuma pozisyonumuz yüzümüzün buruşmasına neden olabilir. Ekstra yumuşak bir yüzeyde uyumak cildin nefes almasını, yumuşacık olmasını ve nemlenmesini sağlar. İpek yastık kılıfı kullanın, farkı görün.

(16.03.2013 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)